News

Komentari 0

U Meksiku uhićen bivši glavni državni odvjetnik Jesus Murillo

U Meksiku uhićen bivši glavni državni odvjetnik Jesus Murillo

Međunarodni pravni stručnjaci su kritizirali službenu istragu za koju su ustvrdili da je protkana pogreškama i zlostavljanjem, a aktualni meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador je pri preuzimanju dužnosti

Bivši meksički glavni državni odvjetnik Jesus Murillo, koji je obnašao tu dužnost za mandata bivšeg meksičkog predsjednika Enriquea Pene Nieta, uhićen je pod optužbom da za prisilni nestanak, mučenje i ometanje pravde u slučaju nestanka 43 studenata iz 2014., objavili su meksički dužnosnici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ured glavnog državnog odvjetnika je objavio u priopćenju da je federalna policija provela uhidbeni nalog za Jesusa M., a izvor iz ureda je za Reuters potvrdio da se radi o Murillu.

On je dužnost glavnog državnog odvjetnika obnašao od 2012. do 2015. Tijekom tog razdoblja, Murillo je nadgledao iznimno kritiziranu istragu u slučaju nestanka 43 studenata iz 2014.

Međunarodni pravni stručnjaci su kritizirali službenu istragu za koju su ustvrdili da je protkana pogreškama i zlostavljanjem, a aktualni meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador je pri preuzimanju dužnosti 2018. obećao da će raščistiti što se dogodilo u slučaju nestanka studenata.

Najčitaniji članci