Obavijesti

News

Komentari 336

Udaljeni su iz službe: Uhitili su čak 19 policajaca u Metkoviću

Udaljeni su iz službe: Uhitili su  čak 19 policajaca u Metkoviću
13

Neslužbeno se doznaje da se uhićene policajce sumnjiči za primanje mita prilikom redovitih kontrola prometa te primanju mita tijekom tzv. dubinskih kontrola

VIDEO

PU dubrovačko-neretvanska je u suradnji s USKOK-om u srijedu rano ujutro uhitila je 21 osobu, od čega 19 policajaca, izjavio je danas po završetku akcije načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović.

Konkretnije, Dubrovački vjesnik doznaje kako je riječ o 13 policajaca Policijske postaje Metković, 3 policajca Postaje granične policije Metković te po jednom policijskom službeniku iz postaja Pomorske policije te postaja Ploče i Ston, a zanimljivo je da su svi nastanjeni u dolini Neretve te su, neke od njih, pripadnici Interventne postrojbe pri uhićenju zatekli u - krevetu.

- Ovim pokazujemo našu snagu i odlučnost u borbi protiv svih oblika kriminaliteta, bez obzira od kuda ili od koga oni dolazili, pa čak i kad se radi o našim policijskim službenicima – istaknuo je Radibratović.

Grgo Jelavić/PIXSELL

Primali su mito

Opsežnu akciju "Kukolj", policija je pokrenula prije nekoliko mjeseci. Iako je Radibratović rekao da ne može iznositi detalje uhićenja jer je riječ o djelima iz nadležnosti USKOK-a, dodao je da se radi o kaznenim djelima zloupotrebe položaja i ovlasti.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni metkovski policajci sumnjiče se za kaznena djela uzimanja mita. Svi su po uhićenju udaljeni sa službene dužnosti, javlja Dubrovački list. 

Grgo Jelavić/Pixsell

Navodno su mito uzimali od vozača prilikom redovitih kontrola prometa kako im ne bi napisali kazne. Mito su po svemu sudeći uzimali i prilikom dubinskih kontrola zbog blizine granice s BIH, kada bi 'zažmirili' na prekršaje carinskog nadzora. Akcija je pripremana dulje vrijeme te joj je prethodilo višemjesečno nadziranje policajaca za koje se sumnjalo da su prekršili zakon i osramotili sve kolege.

U srijedu su međutim odlučili prekinuti njihovo koruptivno djelovanje pa se više desetina intreventnih policajaca uguralo u dvadeset land rovera i krenulo prema dolini Neretve. Uhitili su osumnjičene kolege i prvu obradu odradili odmah u Metkoviću te ih potom odveli u Dubrovnik na daljnje ispitivanje. 

Tijekom popodneva policajci će biti privedeni istražnom sucu dubrovačkog Županijskog suda. 

Grgo Jelavić/Pixsell

Čišćenje kukolja u svojim redovima

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović ozbiljno se primio čišćenja kukolja u svojim redovima. Prije dva tjedna je osobno izvukao priznanje od oružara i skladištara, koji su bili osumnjičeni za krađu oružja iz sjedišta PU. Prošli su poligrafski test te nije bilo materijalnih dokaza protiv njih, no Radibratoviću su sve priznali te odali i imena kupaca oružja određenog za uništenje.

Grgo Jelavić/Pixsell

Metkovska policija će se sada vjerojatno naći u istoj situaciji kao što je bila splitska pomorska policija nakon akcije Kormilo provedene 2009. godine. Tada je 11 policajaca bilo optuženo za čitav niz nezakonitih radnji te su bili udaljeni iz službe. Pomorska policija je morala "posuđivati" ljude iz drugih uprava te raspisati natječaj za popunjavanje upražnjenjih radnih mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 336
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava