News

Komentari 25

U more ispred makarske plaže bačeno pet ručnih bombi!

U more ispred makarske plaže bačeno pet ručnih bombi!

Pregledavanjem terena našao sam jos sve ukupno 5 upaljača bez tijela bombe. Od 5 bombi, 3 su bile s upaljačem, a 2 bez upaljača, ispričao je Ante Katavić

Pravu sreću imao je sportski ribolovac Ante Katavić iz Makarske koji je roneći na svojoj uobičajenoj ruti uz obalu imao, doslovno bombastičan ulov. Pet ručnih bombi netko je doslovno pobacao u more, javlja Morski.hr.

– Jutros prilikom ronjenja na gradskoj plaži pored hotela Biokovka, na dubini od 4.5 m primjetio sam prvu bombu, a zatim ostale 4 od kojih je jedna bila na 1.3 m dubine, kao što se vidi na videu – priča za Morski Ante Katavić svoje nimalo ugodno iskustvo.

– Pregledavanjem terena našao sam jos sve ukupno 5 upaljača bez tijela bombe. Od 5 bombi, 3 su bile s upaljačem, a 2 bez upaljača. Naravno, čim sam našao prvu, odmah sam zvao policiju (uhvatio sam slučajnog prolaznika, jer nisam imao mobitel, niti sam se nadao da će mi trebati na ovakav način) – priča nam Katavić i otkriva još nešto uznemirujuće:

– Bavim se podvodnim ribolovom i nažalost nije mi ovo prvi put da ih nalazim, ali ne u ovolikom broju. Prije 2 dana sam tu isto ronio, ali ih nisam primjetio – zaključuje, a s obzirom da na bombama nema podmorske flore, da se lako zaključiti da su friško bačene u more.

Najčitaniji članci