News

Komentari 18

Nesreća na Rabu: Radnik (44) sanirao kolnik kad je na njega naletio auto. Preminuo je

Nesreća na Rabu: Radnik (44) sanirao kolnik kad je na njega naletio auto. Preminuo je

Vozač (21) Golfa krećući se iz smjera Lopara prema Supetarskoj Dragi nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti i nije se uspio zaustaviti na vrijeme...

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 9.15 sati na DC 105 kod Lopara na Rabu, jedna je osoba smrtno stradala. Riječ je o 44-godišnjaku, koji je u trenutku nesreće, kao djelatnik državne tvrtke, sudjelovao u sanaciji i čišćenju kolnika spomenute ceste.

Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je 21-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka, i krećući se iz smjera Lopara prema Supetarskoj Dragi nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti tako da se može pravovremeno zaustaviti pa je udario u cestarskog radnika. Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, pješak je od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu događaja.

Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, zamjenica državnog odvjetnika naložila je provedbu obdukcije tijela u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci.

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača se podnosi kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ove teške nesreće - izvijestila je PU primorsko goranska.

Najčitaniji članci