Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

U naletu bijesa skočila u more i preplivala Pašmanski kanal

Češka turistkinja iznenadila je mještane Tkona kada su je ugledali u moru oko 2.25 sati. Policiji je rekla da se posvađala s društvom s kojim je pila i skočila u more

Nino Strmotić/Pixsell
Foto: Nino Strmotić/Pixsell

Oko 2,25 sati u srijedu pred mjesni kafić u Tkonu na otoku Pašmanu došla je mokra i iscrpljena žena koja je zamolila da je netko preveze u Biograd na Moru. Tek kroz razgovor mještani su saznali da je žena Čehinja, te da je po mraku preplivala Pašmanski kanal. 

- Ne znam točno gdje je isplivala. Do mog kafića je došla pješice i zatražila pomoć. Nazvali smo policiju i ispričali im što se dogodilo. Kako biogradska policija nema brod, rekli su nam da je našim brodom prevezemo u Biograd - ispričala nam je Perina, koja je organizirala prijevoz za češku turistkinju Alenu Sedlačkovu (38). Ispričala nam je kako joj se "maratonka" nije činila promrzlom, nego samo zbunjenom jer nije znala gdje se uopće nalazi. 

- Dok smo je vozili u Biograd ispričala nam je da se posvađala s društvom i da je htjela skočiti u more i utopiti se. Rekla nam je dalje da je na pola kanala htjela odustati, ali da je toliko dobro plivala, da joj je bilo žao vraćati se natrag u Biograd, pa je nastavila do Tkona - prepričala nam je Perina. 

U Biogradu su je preuzeli policajci kojima je ispričala sličnu priču. Kako nije bila ozlijeđena ni promrzla, vratili su je u autokamp Soline, gdje je odsjela s društvom. Izmjerili su joj 0,40 promila alkohola. Na recepciji autokampa su rekli kako o događaju ne žele pričati zbog zaštite privatnosti svojih gostiju, te dodali kako u more uopće nije ni skočila s obale koja pripada kampu. Iako Čehinja nije znala točno reći za koliko je preplivala Pašmanski kanal, procjenjuje se da joj je za taj pothvat trebalo više od sata. U Lučkoj kapetaniji Zadar nisu nam mogli sa sigurnošću reći kolika je udaljenost od kampa do Tkona, a načelnik Općine Tkon Danijel Katičin procjenjuje da je maksimalna duljina oko 1,5 nautičku milju. Alena je imala veliku sreću što tijekom njezine noćne avanture nije naišlo neko plovilo inače vrlo prometnim Pašmanskim kanalom.

Možda vas zanima i ovo:
Message