Obavijesti

News

Komentari 93

U njezinoj vikendici ljetuje 53 djece iz SOS Dječjeg sela

U njezinoj vikendici ljetuje 53 djece iz SOS Dječjeg sela
2

Cijeli sam život radila u socijali, to nije samo posao, to je moj životni poziv, kaže Zdenka, koja je u Njemačkoj 33 godine radila s djecom s posebnim potrebama

VIDEO

U kući Zdenke Džajić Radtke (71) na Čiovu od početka lipnja ore se dječji smijeh i veseli povici.

Svaki tjedan kod nje se izmjenjuju skupine djece iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

- Cijeli sam život radila u socijali, to nije samo posao, to je moj životni poziv - kaže Zdenka, koja je u Njemačkoj 33 godine radila s djecom s posebnim potrebama.

SOS selo pomaže prilozima već 20-ak godina. I dalje živi u Njemačkoj, a ljeti dolazi u vikendicu na otok Čiovo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kroz kuću na Čiovu prošlo je mnoštvo prijatelja i njihove djece. Obitelji sam rekla da je kuća ovog ljeta zauzeta do kolovoza kako bih ugostila djecu. Voljela bih da društvo više pomaže ovu djecu, koja su stavljena na rub društva, a zbog krize i nedostatka novca ne mogu izaći iz Dječjeg sela Ladimirevci - ispričala je Zdenka.

Djeca u dobi od 4 do 14 godina stižu u pratnji SOS majki, žena s kojima žive u domaćinstvu u Ladimirevcima. Mladi bez adekvatne skrbi, iz domova i sličnih ustanova, često se susreću s predrasudama, no na Čiovu toga nije bilo.

- Mještani su prepoznali dobro djelo gospođe Zdenke. Donose djeci igračke, pomažu, a jedna žena na plaži je svima kupila sladoled. Ovoj djeci to puno znači. Dok ima dobrih ljudi, ima nade za nas - kazala je Danijela Ofentavšek, SOS majka.

Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, nada se da će ovaj primjer nesebičnosti potaknuti i druge da otvore svoje domove SOS obiteljima.

- Želim da se i njima dogodi nešto lijepo tijekom ljeta, da lakše prebrode svoje teške životne priče - kazala je Zdenka.

SOS Dječje selo Ladimirevci jedno je od dva u Hrvatskoj. U 16 SOS obitelji živi 80 djece iz problematičnih obitelji. Potiče ih se da ostvare potencijale i zaliječe emotivne rane. Uvelike ovise o donacijama te im se može pomoći uplatama na: Udruga SOS Dječje selo Hrvatska, IBAN: HR56240200 61100071558 ili preko njihove internetske stranice www.sos-dsh.hr.







Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda