Obavijesti

News

Komentari 14

'U ovim izazovnim vremenima najpogođeniji su upravo mladi'

'U ovim izazovnim vremenima najpogođeniji su upravo mladi'
1

U povodu Međunarodnoga dana mladih,Mladež HDZ-a poručila je kako prioritet donositelja odluka trebaju biti mladi, njihovo ekonomsko osamostaljivanje kroz kvalitetno obrazovanje, siguran posao i lakše stjecanje prve nekretnne.

VIDEO

Danas se obilježava Međunarodni dan mladih, dan koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, a svake godine je posvećen nekoj temi koja je od važnosti za mlade u svijetu ili im predstavlja izazov. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Angažman mladih za globalno djelovanje“ te je cilj istaknuti važnost jačanja zastupljenosti mladih u formalnim političkim institucijama te djelovanje mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini, stoji u priopćenju Mladeži HDZ-a.

Poručili su da je rad na što većoj institucionalnoj zastupljenosti mladih u Hrvatskoj na svim razinama jedan od njihovih glavnih ciljeva. Smatraju da mladi ne smiju biti kreatori budućih politika, već trebaju odlučivati o politikama koje ih se tiču danas, jer znaju što im je potrebno za razvoj i siguran život.

HDZ: 'Živimo sve kvalitetnije'; SDP: 'Ove mjere nisu dovoljne'
HDZ: 'Živimo sve kvalitetnije'; SDP: 'Ove mjere nisu dovoljne'

"Izazovna vremena u kojima se cijeli svijet nalazi pokazuju kako su najpogođenija društvena kategorija upravo mladi", ustvrdili su. Dodaju da zato glavni prioritet svih donositelja odluka danas trebaju biti mladi, u prvom redu oni koji završavaju svoje obrazovanje i u ovom složenom razdoblju traže svoju priliku. 

"Ekonomsko osamostaljivanje mladih kroz kvalitetno obrazovanje, siguran posao i što lakše stjecanje prve nekretnine ključni su prioriteti za sve mlade, ali i za rad Mladeži. To je preduvjet i za podizanje vlastite obitelji, odnosno demografsku obnovu Hrvatske", stoji u priopćenju. 

Izrazili su zadovoljstvo što su prepoznate potrebe mladih i uvrštene u službeni Program Vlade, među kojima je poticanje samozapošljavanja mladih sa 130 tisuća kuna, 10 milijardi kuna za programe i mjere zapošljavanja, ukidanje poreza na promet nekretninama, dodatnih 50 tisuća stipendija za učenike i studente, nastavak reforme i ulaganje u modernizaciju školstva, roditeljske naknade u iznosu pune plaće, subvencija za dodatnih 20 tisuća stambenih kredita.

Ima li posla nakon diplome? Da, ali plaće su kod nas duplo niže
Ima li posla nakon diplome? Da, ali plaće su kod nas duplo niže

"Svaki poticaj mladima društvu će se višestruko vratiti, a posebno smo zadovoljni da je to stav i nove Vlade Republike Hrvatske. Na tom putu Mladež će se snažno zalagati za mlade i biti predstavnik svoje generacije u hrvatskoj politici", poručili su. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca