Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

U ovom sam se poslu pronašao. Odgovara mom karakteru

U ovom sam se poslu pronašao. Odgovara mom karakteru
2

Mario Jerčić iz Splita tijekom godina je promijenio nekoliko zanimanja. No, tek kad je počeo voziti preko Uber aplikacije, pronašao je posao u kojem uživa. Volan, dinamičnost i sloboda, kaže, savršeno odgovaraju njegovom karakteru

VIDEO

Vjerujete li mi da je ovo najbolji posao koji sam do sada radio, a radio sam svašta, kaže dobro raspoloženi Mario Jerčić iz Splita koji već nešto više od godinu dana vozi preko Uber aplikacije.

Diplomirani ekonomist bio je knjigovođa, prodavao je automobile, a sad radi u osiguravateljskoj kući i u slobodno vrijeme vozi preko Uber aplikacije. Postojeći obrt proširio je na djelatnost prijevoza putnika i na aplikaciju prijavio svoj obiteljski auto. Uz savjete iz Ubera, lako je i brzo dobio sve potrebne dokumente i u vrlom kratkom roku počeo voziti putnike. 

- Ja sam se u potpunosti pronašao u ovom poslu. Odgovara mom karakteru i stvarno uživam za volanom. Sve mi se čini da će mi ovo postati redovni posao, kaže Mario i dodaje da uživa u svakom novom danu koji nikad nije isti. Vesele ga priče putnika, zbunjeni stranci koji posjećuju Split i nadasve činjenica da nema šefa, pa sam određuje kada će i koliko voziti.

Za Uber je saznao slučajno, od kolege, nakon Hajdukove utakmice prošle godine u rujnu. Kolega se pohvalio zaradom koju je uprihodio toga dana, pa je i Mario odlučio probati. Supruga nije imala ništa protiv da svoj obiteljski auto koriste za vožnju preko Uber aplikacije, a obrt koji su imali prošire i na djelatnost prijevoza putnika.

 

- U Uberovom uredu su mi objasnili što sve trebam napraviti kako bih postao Uber vozač. To uistinu nije bio problem. Meni se, osobno, situacija savršeno posložila i isplativije mi je voziti preko vlastitog obrta nego za nekog drugog, njemu plaćati postotak, pa uz to još i najam automobila. S druge strane, kao vlasnik obrta morate si sami plaćati doprinose. Mislim da svatko za sebe mora vidjeti koliko mu je koja opcija isplativa kad se zbroje i oduzmu pozitivne i negativne strane, objašnjava Mario. Iako je morao kupiti novi auto, s novim je Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu zadovoljan jer je, kaže, omogućio podizanje usluge prijevoza putnika na višu razinu.
- Bilo je vrlo jednostavno i brzo riješiti dozvole i ispit za vozače dok me kupnja novog auta bacila u trošak, no ne žalim jer sad putnici dobivaju još bolju uslugu, a među vozačima se stvara pozitivna selekcija, kaže Mario i dodaje kako je dobro što vozači sada smiju voziti u kojem god gradu žele. U Splitu, naime, u jeku turističke sezone, osjetno nedostaje vozača. Prije no što počnu voziti u novom gradu, kolegama bi svakako savjetovao da ga dobro upoznaju kako bi putnicima mogli pružiti kvalitetnu uslugu.

- U sezoni ne uspijem završiti vožnju, a već imam drugu. Van sezone je manje posla, ali sam svejedno i više nego zadovoljan. Ovakav način rada i transparentnost poslovanja su me oduševili. Točno znam koliko sam odvozio i zaradio, koliko moram dati Uberu i koliko će mi ostati. Ako odradim više, više ću i zaraditi i to je to. Priča je s Uberom vrlo jednostavna, zaključuje Mario kojeg su putnici, nakon više od 5000 vožnji, ocijenili skoro čistom peticom.

Split, 26.11.2018 - Mario Jercic vozac UBER-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.