Obavijesti

News

Komentari 50

U ožujku eksplodirala, a sad mu je do temelja izgorjela kuća

U ožujku eksplodirala, a sad mu je do temelja izgorjela kuća
3

U ostacima kuće u Osijeku nakon eksplozije plina je ostao živjeti Edo. Posljednjih tjedana ležao je bolestan u krevetu. Sada mu je požar uništio sve što mu je ostalo

VIDEO

Prije devet i pol mjeseci u eksploziji plina kuća je odletjela u zrak, znali smo da neće stati na tome. Našem susjedu u požaru je do temelja izgorio i onaj mali dio kuće koji je preživio eksploziju, pričaju susjedi Ede Ponudića (61) u Kišpatićevoj ulici u Osijeku.

Njih je u petak ujutro probudio gusti dim i velika vatra koja je gutala ostatke Edine kuće. Ubrzo su stigli vatrogasci s tri vozila i ugasili požar.

- Nesretnik već duže vremena živi bez vode i struje i grijao se na vatru. E sad, je li požar prouzrokovala neka žeravica iz vatre ili svijeća, koja mu je bila jedino svjetlo u kući, to ne znamo, ali više nije ni bitno - pričaju susjedi koji u nevjerici obilaze zgarište iz kojeg je i šest sati nakon što su vatrogasci otišli kuljao gusti dim.

Prema pričama stanovnika, Edi i njegovoj sestri Blanki (59), koja je s njim živjela do prošlogodišnje eksplozije plina, grad je osigurao zamjenski smještaj u malenom stanu. Međutim, Edo nije htio dijeliti životni prostor sa sestrom u jednoj prostoriji te je ipak odlučio na svoju ruku ponovno se zavući u preživjeli dio kuće te tamo preživljavati u nenormalnim uvjetima bez struje i vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad je eksplodiralo i kad sam nakon toga vidio što je ostalo od kuće, to je graničilo s čudom. Nas je samo dragi Bog bio sačuvao. Kuća se doslovno raznijela na sve strane. Soba u kojoj sam ja leškario najbolje je prošla, prozor je izletio iz okvira i sve je u trenutku bilo puno prašine i šute. Mene je pogodila cigla kad sam istrčavao vani. Sestra je prošla puno gore, ona je ostala zatrpana na svom krevetu, nju su susjedi, koji su brzo dojurili u pomoć, iščupali iz kreveta i kroz prozor iznijeli vani - ispričao nam je tada Edo. 

Sestra mu je prošla s opeklinama po glavi i licu, a Edo, koji je pokušavao priču okrenuti na šalu, utvrdio je da je Blanka nakon eksplozije šugava i ošišana na ćelavo. A upravo je Blanka bila ta koja je od svoje plaće, koju zarađuje u Saponiji, uzdržavala Edu, s kojim je od rođenja živjela u uništenoj kući. 

Prema pričama susjeda, Edo je posljednjih tjedan dana ležao bolestan u krevetu i prijatelji su se brinuli o njemu donosivši mu hranu i sve što mu je bilo potrebno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a