Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

U ožujku neopravdano izostalo 13 zastupnika, Varga rekorder

S četiri neopravdana izostanaka i 600 kuna 'kazne' slijedi ga HDZ-ov Ivan Kirin, te stranački kolega Mihael Zmajlović koji je sa sjednice izostao tri dana, pa će mu paušal biti 'tanji' za 450 kuna

Foto: Snježana Krnetić/24sata
8 komentara

U ožujku je 13 zastupnika bez opravdanog razloga izostalo sa saborske sjednice, a rekorder je SDP-ov Siniša Varga koji je od 15 dana, koliko se radilo u ožujku, izostao pet, pa će mu mjesečni paušal od 1500 kuna biti prepolovljen.

S četiri neopravdana izostanaka i 600 kuna 'kazne' slijedi ga HDZ-ov Ivan Kirin, te stranački kolega Mihael Zmajlović koji je sa sjednice izostao tri dana, pa će mu paušal biti 'tanji' za 450 kuna.

A PLAĆICA REDOVITO IDE Umorni su od nerada: Za Uskrs će se odmarati puna dva tjedna

Po dva dana izostali su HDZ-ovi zastupnici Pero Ćosić i Miro Totgergeli, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, Mostova Ivana Ninčević-Lesandrić, Bruna Esih iz strane Neovisni za Hrvatsku te nezavisni Željko Lacković.

Po jedan dan izostali su Stevo Culej (HDZ), nezavisni Ivica Mišić (PH), Darko Parić (SDP) i Davor Runtić (Most), pa im slijedi po 150 kuna 'kazne'.

Od srpnja, kada se neopravdani izostanci kažnjavaju, najviše zastupnika, 27, izostalo je u prosincu, zatim u srpnju (26), pa u veljači (21).

Zastupnik izostanak može opravdati ako je bio bolestan, za što mora donijeti liječničku potvrdu, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim, kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan. Opravdavaju mu se i izostanci zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Za ožujak su zastupnici ukupno kažnjeni s 4200 kuna, a u proteklih osam mjeseci, od kad se, na inicijativu Mosta, neopravdani izostanci novčano kažnjavaju, s oko 35 tisuća kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message