Obavijesti

News

Komentari 0

U poslovanju s Agrokorom nije bilo poslova na štetu Mercatora

U poslovanju s Agrokorom nije bilo poslova na štetu Mercatora
1

Planteu je u Upravu Mercatora imenovan temeljem "lexa Mercatora", odnosno Zakona o uvjetima imenovanja izvanrednog člana uprave u poduzećima od sistemskog značenja za Sloveniju

VIDEO

U odnosu između Mercatora i koncerna Agrokor do sada nije bilo nikakvih poslova u kojima bi slovenski trgovački lanac bio oštećen u korist većinskog vasnika, konstatirao je izvanredni član Mercatorove uprave Gregor Planteu u svom prvom izvješću o transakcijama i poslovima između tog trgovačkog lanca i matične kompanije.

"Svi poslovi zaključeni između Mercatora i većinskog vlasnika Agrokora te s njim povezanih kompanija, odgovaraju načelima savjesnosti, ekonomičnosti i vjerodostojnosti, a Mercator ni u jednom sklopljenom poslu nije bio prikraćen niti oštećen", navodi se u prvom izvješću Plantea, kojeg je u Upravni odbor Mercatora kao svog povjerenika prije četiri mjeseca imenovala slovenska vlada.

Planteu je u Upravu Mercatora imenovan temeljem "lexa Mercatora", odnosno Zakona o uvjetima imenovanja izvanrednog člana uprave u poduzećima od sistemskog značenja za Sloveniju, kako bi nadgledao sve poslovne transakcije s matičnim koncernom Agrokorom te kako bi se spriječilo eventualno odlijevanje kapitala i sredstava u insolventni Agrokor i tako zaštitio nacionalni interes zbog utjecaja Mercatora na cjelokupno slovensko gospodarstvo.

U izvješću Planteu također konstatira da Mercator u proteklom razdoblju nije Agrokoru i s njim povezanim tvrtkama dodijelio nikakva jamstva, kredite, garancije ili slične obveze koje bi bile na Mercatorovu štetu. Prvo izvješće Planteua o poslovnim operacijama između Mercatora i Agrokora odnosi se na razdoblje od 8. svibnja do 8. kolovoza ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječ je o prvom izvješću izvanrednog opumoćenika slovenske vlade u Mercatorovoj upravi, o kojem je Mercator u četvrtak izvijestio Ljubljansku burzu. S nalazima izvješća upoznat će se u četvrtak i slovenska vlada, a Planteu će ga opširnije predstaviti i na konferenciji za novinare.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a