Obavijesti

News

Komentari 231

'U ratu se Hasanbegović slikao s tuđim braniteljskim kapama'

'U ratu se Hasanbegović slikao s tuđim braniteljskim kapama'
1

Žao mi je da Hasanbegović nije pokazao hrabrost kad je njegova generacija odlazila ratovati, on se naslikavao s posuđenim braniteljskim kapama, rekao je Prgomet

VIDEO

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet gostovao je u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' kod Aleksandra Stankovića.  Stanković je započeo emisiju pitanjima o anketama o lokalnim izborima u Zagrebu. 'Očigledno nećete postati gradonačelnik' , započeo je Stanković.

- Vi očigledno griješite, ne podcjenjujte snagu HDZ -a, kao i mene i moju namjeru. Ambiciju imam. Temeljena je na mojoj životnoj dobi, na profesionalnom iskustvu - rekao je Prgomet.

- Da ankete kroje izborne rezultate, Clinton bi bila predsjednica Amerike, a Josipović Hrvatske, a Britanija bi bila u Europskoj uniji. Ostavimo ankete, rezultati se broje 21. svibnja, to će biti konačan rezultat - rekao je Prgomet i dodao: 'Rezultati će biti više nego dobri'. 

Na Stankovićevo pitanje o turbulentnoj karijeri Prgomet kaže: 'Jasan politički integritet je moja prednost'.

O pregovorima s Milanovićem

- Što se tiče zavjesa, sastanka s Milanovićem i Kotromanovićem, da sam htio sastanak tajiti, organizirao bih sastanak u podrumu, a ne na katu kod čovjeka koji mi je bio suborac. Ono što je bitno je da nikad nisam digao ruku za SDP i gospodina Milanovića - rekao je Prgomet.

O Hasanbegoviću 

U nastavku je prokomentirao to što Zlatko Hasanbegović nije dao podršku službenom kandidatu HDZ-a.

- Nije Hasanbegović problem, ali činjenica je da kolegijalnost nalaže, barem ona politička, kad izaberete kandidata, da stanete iza njega. Izbori su najvažniji proces u funkcioniranju političkih stranaka. Nemamo mi strah od toga, žao mi je da Hasanbegović nije pokazao hrabrost kad je njegova generacija odlazila ratovati, on se naslikavao s posuđenim braniteljskim kapama. Svatko bi trebao iz vlastitog života i aktivnosti iznositi ideje i prijedloge. Ovdje se pokušava nametnuti jedna paradigma domoljublja, dok je ona praktična bila u drugom planu. Mrak Taritaš i Švaljek nisu se slikale s tim kapama, to je razlika između njih - kazao je Prgomet.

Prgomet kaže da ne zna koja će biti sudbina Hasanbegovića u HDZ-u, a niti ga zanima.

'Zagreb u europskom kontekstu ne stoji dobro'

Prgomet se osvrnuo i na buduće planove za Zagreb.

- Dječja bolnica, koja mora biti u Novom Zagrebu, uvijek je dobro da bude spojena uz opću bolnicu. Moramo biti pošteni i priznati da sveučilišna bolnica u Blatu nikad neće biti pretvorena u bolnicu. Struktura koja je građena za bolnicu prije 30 godina sada ne odgovara standardima za bolnice, pitanje je koliko je ona očuvana, mislim da od toga neće biti ništa. Područje Velesajma je neiskorišten prostor, treba ga staviti u funkciju. Nije realno očekivati da će ikad biti opet kao u vrijeme bivše Jugoslavije. Dio možemo u inkubator isto pretvoriti - kazao je Prgomet.

- Ne mogu reći koliko košta, ali to nije projekt samo Grada, to bi Vlade isto bio. O novcima će govoriti oni koji znaju. Projekt nam i dječji vrtić u Svetoj Klari, nije kapitalan, ali nam je bitan - smatra Prgomet.

Na pitanje o tome što bi Zagreb od Ljubljane i gradova u okruženju preuzeti, Prgomet je rekao da Zagreb u europskom kontekstu ne stoji dobro.

- Bandić često kaže da je Zagreb u hrvatskoj bez konkurencije. To je sve točno, kao da uspoređujete dvometraša i čovjeka od metar i pol - tko će lakše zakucati. U kulturi življenja, školovanju, ekologiji i prometu smo na začelju u Europskoj uniji - kazao je Prgomet.

Na pitanje o tome što bi u zagrebačkom proračunu mijenjao, Prgomet je kazao kako je puno toga zadano.

- Uglavnom su ti proračuni zadani, ali postoji problem povlačenja sredstava iz EU-a. S tim se mogu dobre preraspodjele napraviti - naveo je.

'Smanjit ćemo prireze i namete malim poduzetnicima'

Dodao je i kako podržava smanjenje prireza i nameta malim poduzetnicima.

- Stranke desnog centra se obično za to zalažu. Ova Vlada je krenula s poreznim rasterećenjem, to se već osjetilo na plaćama. Prireze ćemo smanjiti na 15 posto do kraja mandata, svatko kome ostane nešto u džepu znat će to iskoristiti bolje nego da mu grad troši novac. Pratit ćemo skidanje parafiskalnih nameta - istaknuo je.

Na pitanje o tome je li spasio život Ranku Ostojiću kao liječnik, Prgomet je kazao kako ne može govoriti o svojim argumentima.

'Kurikularnu reformu treba napraviti'

Stanković je podsjetio Prgometa na njegovu potporu Borisu Jokiću u trenutku kad je zapela kurikularna reforma.

- HRID podržava nastavak zacrtanog rada Borisa Jokića i protivimo se svakom političkom pritisku na djelatnike uključene u rad na kurikularnoj reformi", tada ste rekli - podsjetio je Stanković Prgometa.

- HDZ nikad nije odustao od toga da se provede kurikularna reforma. Ako nema Jokića, netko to treba preuzeti i voditi. To je nešto što je ključno i što treba napraviti - kazao mu je Prgomet.

O Agrokoru: Važno je da se sačuvaju radna mjesta

Prgomet se osvrnuo i na situaciju u Agrokoru.

- Vlada se treba apsolutno uplesti. Digla se nepotrebna buka oko toga što se Vlada upliće. Najveća vrijednost ove Vlade je društvena i politička stabilnost. Raste BDP, bolji je rejting, kamate na zajmove su sve bolji, pustiti da se u Hrvatskoj dogodi nešto s firmom koja ima 3 posto BDP-a, bilo bi neodgovorno - rekao je Prgomet i dodao: 'Kad se General Motors tresao, Obama je intervenirao. Ne bi ni Merkel stajala po strani da se trese T-Com i drugi. Mi kad želimo sačuvati stabilnost to ne valja, a kad drugi to rade, to valja. Ne razmišljam o ruskom prodoru, važno je da se sačuvaju radna mjesta i koncern - kazao je Prgomet.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...