Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U kamionu su pronašli 24.720 pari krivotvorenih tenisica

Tržišna vrijednost ovih tenisica prema odštetnom zahtjevu ovlaštenog predstavnika procjenjuje se na više od 18 milijuna kuna. Kamion je bio namijenjen tržištu BiH

Goran Kovačić/Pixsell
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
26 komentara

Riječka policija je otkrila kamion put krivotvorenih tenisica, namijenjenih za tržište Bosne i Hercegovine. Još u ponedjeljak su policajci na području Brajdice u Rijeci zaustavili teretno vozilo s poluprikolicom, registrirano u Bosni i Hercegovini. Kamion je prevozio kontejner za koji se sumnjalo da sadrži krivotvorenu robu. U utorak su pripadnici policije uz nalog mjerodavnog državnog odvjetništva obavili pretragu i u kontejneru pronašli 24 720 pari tenisica, poznate marke. Tržišna vrijednost ovih tenisica prema odštetnom zahtjevu ovlaštenog predstavnika procjenjuje se na više od 18 milijuna kuna. Iz PU primorsko-goranske kažu da postoje različiti načini kojima se služe krivotvoritelji kako bi uvezli ili izvezli određeni proizvod. Iako neki proizvodi dolaze u dijelovima, postoje načini na koje se utvrđuje je li neki proizvod krivotvoren ili ne, jedan od njih je pregled kod stručnjaka i mišljenje kod, za to, ovlaštenih osoba.

- Upravo stručnim nalazom ovih tenisica utvrđeno je kako se radi o krivotvorenom proizvodu. Konkretno, na ovim tenisicama je krivotvoren potplat koji svojim specifičnostima upućuje na to je li proizvod original ili krivotvorina - rekao je Ivan Mijatović policijski službenik. Kriminalističko istraživanje o ovom slučaju se nastavlja, isto tako, policija upućuje građane na mogućnosti informiranja o krivotvorenim proizvodima kao i na to da se u slučaju sumnje na krivotvorene proizvode obrate policiji.Možda vas zanima i ovo:
Message