Obavijesti

News

Komentari 59

Uslišili molbe Jadranke Kosor: Bilo je hladno, sada više nije

Uslišili molbe Jadranke Kosor: Bilo je hladno, sada više nije
2

Zastupnica Kosor se na Twitteru požalila kako je na mjestu na kojem sjedi hladno zbog klime te da jako puše. Kasnije je objavila da je manje hladno i da više ne puše

VIDEO

Tamo gdje sjedim u Saboru je užasno hladno. Nikakvi apeli i molbe za smanjenjem hlađenja ne pomažu. Zato šaljem cvrkut za pomoć, napisala je u petak prijepodne zastupnica u Saboru Jadranka Kosor na svojem Twitteru. Uskoro je netko očito popravio ili smanjio klimu pa je Kosor bila zadovoljna te je napisala:

"Cvrkut donio pomoć. Manje je hladno i ne puše. Hvala svima koji su ponudili ideje!"

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

"Teško se može raditi"

Osim na Twitteru, Kosor se tijekom prijepodneva  požalila i novinarima u Saboru. Dokaz za to da klima previše puše, bile su njezine hladne ruke iako je za vanjske temperature bila više nego dobro obučena. Doznajemo da je predsjedavajući Nenad Stazić tražio od službi da pojačaju klimu jer mu je bilo vruće kao i dijelu zastupnika, dok su potom zastupnice koje sjede na vrhu sabornice se žalile da im je hladno.

- Ne mogu tvrditi za sva mjesta u Saboru. Sjedim na vrhu dvorane i kolegica Bečić je smrznuta kao ja. Ona je danas došla u zimskom kostimu i sjedi u Saboru, a vani je 30 stupnjeva. Mi smo dobro odjevene, međutim nakon pola sata sjedenja se počnete tresti zato što je očito temperatura čini mi se ispod 15 stupnjeva. Problem je što na mjestu gdje sjedim jako puše . Puše mi po glavi i po očima i već sada me oči peku. Teško se može raditi, teško se možete koncentrirati, čitati, pisati ili slušati - kazala je.

Ne zna je li iz tog razloga sabornica danas prazna.

- Prošle godine nije bilo tako. Osim toga kod ovakvog hlađenja se troši puno više energije. Sljedeći tjedan, ako se ovako nastavi, morat ću se dodatno umatati u šalove pa se ispričavam zbog toga - kazala je Kosor koja se za radno mjesto obukla kao da je jesen, a smrzava se.

- U kaputu ne mogu sjediti - zaključila je.

Holy: U sabornici je kao u frižideru

I Mirela Holy (ORaH) se požalila da je u sabornici hladno.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

- Činjenica je da se to iz ljeta u ljeto ponavlja, da je u sabornici doslovce kao u frižideru. Tu vam je konstantna bitka između muških zastupnika i žena zastupnica jer je muškarcima uvijek vruće jer oni sjede u odijelima i sakoima, dok žene dolaze nešto laganije odjevene. S obzirom na većinu u sabornici uvijek muška strana pobijedi, nažalost - rekla je Holy.

Opravdanje za prazne zastupničke klupe smatra da ipak nije hladnoća.

- Činjenica je da se može jedno vrijeme izdržati u sabornici, a onda obično zastupnici bježe u klubove da se malo ugriju - kazala je.

I Hrelja priznao da je u sabornici malo jača klima

Silvano Hrelja (HSU) priznaje da je u sabornici malo jača klima.

- Mislim da, ako ste lagano obučeni, da sam naprimjer u košulji bilo bi hladno. S obzirom da imam odijelo sasvim se ugodno osjećam - izjavio je Hrelja.

Za razliku od njega Boro Grubišić (HDSSB) nema problema s hladnoćom u Velikoj vijećnici već mu je vruće.

- Nikad mi nije vruće, meni je ugodno po vrućini. Super mi je - rekao je.

Požalio se da slabije čuje u sabornici

No on se požalio da slabije čuje u sabornici jer mu je klupa u zadnjem redu smještena između stupova.

- Nije dobro ozvučenje i trebam stalno napinjati uši da čujem neke govornike. Inače čujem izvrsno, ali tamo u golubinjaku se teško čuje - kazao je.

Tražio je već da im se postavi zvučnik, kad već postoji televizor koji ne radi, ali njegovom zahtjevu zasad nije udovoljeno.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu