News

Komentari 1

U sanaciju petrinjskih cesta uloženo sedam milijuna kuna

U sanaciju petrinjskih cesta uloženo sedam milijuna kuna

Među ostalim radovima, u Strašniku je izvedena sanacija zbog posljedica potresa, vrijedna 1,1 milijun kuna, te sanacija u mjestu Sibiću od 685 tisuća kuna

Sisačko-moslavačka županija lani je uložila gotovo sedam milijuna kuna u sanaciju oštećenih cesta na području Petrinje, a župan Ivan Celjak za obilaska Strašnika u četvrtak je rekao da su se vodili prioritetima pa su sanirane ceste kojima će se u obnovi kretati teška mehanizacija.

Među ostalim radovima, u Strašniku je izvedena sanacija zbog posljedica potresa, vrijedna 1,1 milijun kuna, te sanacija u mjestu Sibiću od 685 tisuća kuna. Obavljeni su radovi i u Donjoj Bačugi u dužini od tri kilometra, vrijedni 1,4 milijuna kuna, a više od dva milijuna kuna uloženo je u sanaciju kolničkog zastora u Glinskoj Poljani, ukupne dužine 4,5 kilometara.

Prometnicu u Strašniku, na kojoj su završeni radovi, obišao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je u vezi s ulaganjima županije u cestovnu infrastrukturu rekao kako je obveza omogućiti stanovnicima Sisačko-moslavačke županije neometano prometovanje sigurnim županijskim cestama.

"Na petrinjskom području vodili smo se prioritetima pa su sanirane one ceste kojima će se za obnove kretati teška mehanizacija i gdje je potrebno što prije život vratiti u normalu", rekao je.

"Ulažemo u ceste na području Petrinje i okolnih mjesta, a već za ovu godinu predvidjeli smo novih sedam milijuna kuna, te smo prijavili i sanaciju dodatnih cesta, mosta i klizišta s više od 20 milijuna kuna, koja su osigurana uz pomoć Vlade Republike Hrvatske", istaknuo je Celjak.

Nakon obilaska petrinjskog područja župan Celjak je održao radni sastanak s petrinjskom gradonačelnicom Magdalenom Komes.

Najčitaniji članci