Obavijesti

News

Komentari 47

'U SDP-u može biti kritike i razgovora, ali ne i destrukcije'

'U SDP-u može biti kritike i razgovora, ali ne i destrukcije'
1

Komentirao je i situaciju vezano za Agrokoru, kazavši kako je vrijeme da se Hrvatska uredi i postane normala i pristojna zemlja u kojoj će zakoni vrijediti jednako za sve...

VIDEO

SDP-ovi župani, gradonačelnici i načelnici općina u petak su u Termama Tuhelj počeli dvodnevnu koordinaciju na kojoj razgovaraju o decentralizaciji Hrvatske, a uoči skupa predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je kako je temelj uspješne Hrvatske - decentralizacija, odnosno više novca, odgovornosti i šanse za općine i gradove po Hrvatskoj.

"Moramo omogućiti kroz fiskalnu decentralizaciju i decentralizaciju ovlasti da se oni koji su brži, imaju pravo brže razvijati, a ne da ih država u tome koči. Općine i gradovi kojima upravlja SDP su brži, uspješniji, napredniji, imaju manju nezaposlenost i više investicija", ustvrdio je Bernardić.

S druge strane, dodao je, one koji su slabiji država ne treba 'pomagati' da ostanu slabiji kao do sada, nego da ih potiče da budu bolji.

Rekao je da je po parametrima decentralizacije Hrvatska iza Grčke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Znamo kako izgleda scenarij kada ste iza Grčke. Po ekonomskim pokazateljima po proizvodnji nas je pretekla i Rumunjska. Hrvatska je u zadnjih godinu i pol uspjela doći na samo dno europskih zemalja i nešto je pod hitno potrebno promijeniti“, kazao je Bernardić.

Vlada kadroviranjem miče pažnju s važnih stvari

Također je ustvrdio kako Vlada „kadroviranjem miče pažnju s važnih stvari, a nagomilani problemi se ne rješavaju“.

Bernardić je kao primjer uspješnih naveo upravo Krapinsko-zagorsku županiju koju vodi SDP-ov Željko Kolar.

„Krapinsko-zagorska županija je postala jedan od predvodnika obrazovne reforme, ulaže se u vrtiće, škole, industrijske zone, smanjenje nezaposlenosti, nove vrijednosti, pametne tehnologije. Tako očekujem i u cijeloj Hrvatskoj, kao što je u Krapinsko-zagorskoj i Primorsko-goranskoj županiji“, kazao je Bernardić i najavio da će SDP-ovci na skupu razgovarati o tome kako dobiti povjerenje građana.

"SDP-ovcima je danas triput teže dobiti povjerenje građana jer moramo biti triput bolji, entuzijastičniji, sposobniji i pametniji", rekao je predsjednik SDP-a uoči  stranačkog skupa u Tuheljskim Toplicama.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina dodao je da su tu zbog razmjene iskustava jer ima novih kolegica i kolega, da se povežu sa saborskim odborima i da se stvori zajednička koordinacija koja će voditi 66 SDP-ovih župana, gradonačelnika i načelnika općina.

Na novinarske upite o kritikama iz primorsko-goranskog SDP-a na predizborne istupe Milanke Opačić i Miranda Mrsića, Bernardić je rekao  da kao što se kritički razgovara o predsjedniku stranke, tako se kritički treba razgovarati o svakom tko u ime SDP-a nosi mandat pa i na funkciji potpredsjednika Hrvatskog sabora.
 
Primorsko-goranski župan i predsjednik SDP-a u toj županiji Komadina izjavio je da su bili „jako ogorčeni istupima pojedinaca tijekom predizborne kampanje“.

'Nikad ljude nismo izbacivali'

Moje osobno mišljenje je da onaj tko predstavlja stranku na mjestu potpredsjednika Hrvatskog sabora, mora iznositi stranačke stavove, a ne svoje privatne“, kazao je Komadina. Dodao je kako to ne znači da je za njihovu smjenu nego za razgovor s njima.

„Nikad nismo ljude izbacivali. Protivnik sam verbalnog delikta, ali odgovornost je na prvom mjestu“, rekao je Komadina.

Predsjednik SDP-a Bernardić je također izjavio kako u stranci može biti kritike, razgovora, konstruktivnosti i rada, ali ne destrukcije, nerada, guranja stvari pod tepih i rada protiv interesa SDP-a.

Komentirao je i situaciju vezano za Agrokoru, kazavši kako je vrijeme da se Hrvatska uredi i postane normala i pristojna zemlja u kojoj će zakoni vrijediti jednako za sve, a ne samo za neke.

„Prvi primjer zakona koji vrijedi samo za neke je Lex Agrokor. To u Hrvatskoj više ne smije biti praksa – ogromni dugovi koji se u svakom trenutku mogu preliti na džepove svih hrvatskih građana“, zaključio je Bernardić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag