Obavijesti

News

Komentari 0

U Šibeniku je svečano otvoren 55. međunarodni dječji festival

U Šibeniku je svečano otvoren 55. međunarodni dječji festival
5

Pred starom gradskom vijećnicom i katedralom sv. Jakova zbor “Zdravo maleni” otpjevao je svoju himnu i svečano je otvoren 55. međunarodni dječji festival

VIDEO

Iako je zbog kiše početak programa kasnio pola sata, ništa nije moglo pokvariti najvažniju šibensku večer. Pred starom gradskom vijećnicom i katedralom sv. Jakova zbor “Zdravo maleni” otpjevao je svoju himnu i svečano je otvoren 55. međunarodni dječji festival u Šibeniku. Dva tjedna kazališta i zabave, tijekom kojih čitav grad postaje pozornica, u kazalištu, na  ulicama i trgovima mali i malo stariji gledatelji će uživati u najboljim predstavama hrvatske kazališne produkcije i gostiju iz inozemstva, filmskom programu i vještinama uličnih zabavljača, a djeca će sudjelovati i u kreativnim radionicama.

Festival je otvorila glazbena predstava ‘Matilda’, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Režira je Nina Kleflin, libreto i stihove napisala je Mirjana Nola prema romanu Roalda Dahla, dok je glazbu skladao Neno Belan.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rado je prihvatila pokroviteljstvo nad 55. MDF-om i bio je najavljivan njen dolazak, ali ipak nije uspjela stići na otvaranje, jer je bila u Bratislavi na 10. forumu o globalnoj sigurnosti GLOBSEC 2015. Pozdrave predsjednice publici je prenio njen posebni izaslanik, gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

– Posebno mi je drago i posebna mi je čast što vam večeras mogu prenijeti iskrene pozdrave, iskrene čestitke, iskrene želje naše predsjednice, gospođe Kolinde Grabar Kitarović. Dakle, nije ona samo naša prva predsjednica, nego je to naša domaća Šibenka, gospođa Kolinda Grabar Kitarović i zbog toga nam je to posebno drago – rekao je Burić.

Kao i na prošlogodišnjem otvaranju MDF-a u ‘Pepeljugi’ i u ‘Matildi’ jednu žensku ulogu igrao muškarac. Međutim, sada nije se ponovio prošlogodišnji incident, kada su neki viđeniji kulturnjaci grada zbog travestije protestno napustili gledalište, ove se godine nitko u publici nije prepao muškarca u suknji.  Naprotiv, Damir Lončar toliko je uspješno utjelovio lik karikaturalno stroge učiteljice, gospođe Mrge, da je baš svima na lica prikovao osmijeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u