Obavijesti

News

Komentari 16

U Sj. Koreji počeo prvi kongres Radničke partije nakon 1980.

U Sj. Koreji počeo prvi kongres Radničke partije nakon 1980.
3

Dužnosnici se uoči kongresa hvale "čudesnim rezultatima" i kažu da je napredak u nuklearnom i raketnom programu "najveći poklon" za rijetku stranačku konvenciju

VIDEO

U Sjevernoj Koreji počeo je prvi kongres vladajuće Radničke partije u posljednjih 36 godina na kojem bi Kim Jong-un trebao dodatno učvrstiti kontrolu nad zemljom koja je sve izoliranija zbog nastojanja da se domogne nuklearnog oružja.

Dužnosnici se uoči kongresa hvale "čudesnim rezultatima" i kažu da je napredak u nuklearnom i raketnom programu "najveći poklon" za rijetku stranačku konvenciju.

Strani novinari pozvani da prate kongres nisu u petak ujutro mogli ući u Dom kulture 25. travnja, betonsku zgradu ukrašenu crvenim zastavama u kojoj će se idućih nekoliko dana održavati stranački sastanak.

Tisuće izaslanika iz svih dijelova Sjeverne Koreje sudjelovat će na prvom kongresu od 1980., prije rođenja 33-godišnjeg Kima. Zgrada je okružena brojnim pripadnicima snaga sigurnosti u odijelima i kravatama, a pred zgradom su parkirani brojni prazni autobusi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Strani analitičari očekuju da će treći vođa iz dinastije Kim službeno usvojiti "Byongjin", politiku paralelnog razvoja nuklearnog naoružanja i gospodarstva i te dodatno učvrstiti svoju vlast.

Specijalni program sjevernokorejske televizije počeo je u petak ranije nego inače, uz pohvale podvizima komunističkih čelnika. Državni radio najavio je da će sedmi kongres Radničke partije "otkriti sjajan putokaz za konačnu pobjedu naše revolucije", izvijestila je južnokorejska agencija Yonhap. 

Zadnji kongres Korejske radničke stranke održan je još u vrijeme vladavine Kimova djeda, Kim Il-sunga, utemeljitelja države. Otac Kim Jong-una, Kim Jong-il, koji je umro u prosincu 2011., nije održao nijedan kongres stranke na vlasti.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1