Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U školu stigli psiholozi: Curica (7) je i dalje u induciranoj komi

Ravnatelj OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu jučer je djevojčicu obišao u KBC-u Split te razgovarao s njenim roditeljima. Ona je i dalje u induciranoj komi i na respiratoru

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
77 komentara

Ravnatelj Osnovne škole Vjekoslava Paraća u kojoj je u srijedu u naguravanju kišobranom teško ozlijeđena učenica prvog razreda, obišao je djevojčicu u KBC-u Split te razgovarao s njenim roditeljima. Curica je i dalje u induciranoj komi i priključena na respirator.

- Stanje joj je nepromijenjeno, ali mislim da je to dobar znak. U školu je stigao tim psihologa koji će razgovarati s učenicima koji su sve vidjeli, kazao je ravnatelj Đuro Baloević i dodao da još uvijek ne zna detalje nesreće jer djeca imaju različite priče. Nada se da će policija utvrditi činjenice. 

- Ono što mi znamo je da je jedan učenik za vrijeme malog odmora s malim sklopivim kišobranom krenuo prema licu kolegice. Ona se nekako odgurnula, udarila glavom u vratnicu školskog ormara i pala glavom na pod.  Razrednik je u tom trenutku ušao u učionicu, te pružio djevojčici prvu pomoć i napravio reanimiraciju. Hitna je došla u roku pet minuta i  prevezla djevojčicu u bolnicu - rekao je ravnatelj. 

Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split prof. dr. sc. Marijan Saraga kaže da je djevojčica u krajnje ozbiljnom stanju.

- Djevojčica ima ozljedu u području oka, točnije očne duplje. Koliko je samo oko ozlijeđeno, utvrdit će stručnjaci. Njezino stanje je ozbiljno, ima traumu glave te je u induciranoj komi kako bi se brže oporavila - rekao je dr. Saraga.

Djevojčicu u bolnici nadziru kirurzi, okulisti i cijeli tim drugih stručnjaka. 

Krizni tim pomaže učenicima i djelatnicima škole

Od jutros je u školi Vjekoslav Parać i krizni tim za pomoć djeci, ali i djelatnicima škole koji su proživjeli teško iskustvo.

- Naša je namjera da ovi ljudi i djeca koji su bili uključeni u ovu situaciju i izgubili kontrolu nad svojim životom, izgubili osjećaj sigurnosti i predvidivosti dobiju pomoć da bi se vratili u ono šta svima treba, da budemo sigurni, da nam život bude predvidiv i da vratimo kontrolu u svoje živote. Ono što je sada važno jest da se stradala djevojčica oporavi i da sva ova djeca dobiju pomoć od nas odraslih – kazala je Blaženka Klarić, voditeljica tima za psihološke krizne intervencije u Splitsko-dalmatinskoj županiji, javlja Slobodna Dalmacija.

Istraga će utvrditi kako je točno došlo do tragične nesreće.

Možda vas zanima i ovo:
Message