News

Komentari 15

U Sloveniji prva doživotna kazna: Pred sinom izbo bivšu partnericu i njene roditelje

U Sloveniji prva doživotna kazna: Pred sinom izbo bivšu partnericu i njene roditelje

Zločin se dogodio prošle godine na Božić kada je 35-godišnji Silvo Drevenšek nakon što ga je partnerica ostavila, kuhinjskim nožem ubio nju i njene roditelje

Sud u Ptuju osudio je Silvu Drevenšeka na doživotni zatvor za trostruko ubojstvo. Drevenšek je u petak, neposredno prije završetka glavne rasprave, priznao da je na Badnjak prošle godine u Gerečjoj vasi kod Ptuja oduzeo život svojoj bivšoj partnerici, a potom u prisutnosti sina i njezinim roditeljima. Ovo je prvi put ikad da je sud u Sloveniji presudio kaznu doživotnog zatvora.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Ptuju udovoljilo je tako prijedlogu tužiteljstva, koje je za Silvu Drevenšeka tražilo doživotnu kaznu zatvora zbog okrutnosti i namjere krvavog zločina.

Tužiteljica Tea Kukovec Belšak je zatražila pet godina zatvora za zločin zanemarivanja maloljetnika, za svako ubojstvo 30 godina, te jedinstvenu kaznu doživotnog zatvora. Kao razlog za tako visoku kaznu navela je posebnu okrutnost, te činjenici da se htio osvetiti bivšoj partnerici jer ga je ostavila i tražila podjelu imovine.

Podsjetimo, zločin se dogodio prošle godine na Božić kada je 35-godišnji Silvo Drevenšek ubio svoju partnericu pred njihovim sinom koji je tada imao četiri godine, a onda i njezine roditelje. Drevenšek i njegova partnerica su se za Božić dogovorili da će se zajedno svome sinu uručiti božićne darove. Kada su se sreli u dvorištu kuće mirno su razgovarali, a kada su ušli u kuću Drevenšek ju je napao. Nekoliko puta ju je izbo kuhinjskim nožem i na mjestu je preminula.

Nakon toga je otišao u susjednu kuću u kojoj su živjeli njeni roditelji koji su mu čuvali sina. Iako je sin bio prisutan, istim kuhinjskim nožem izbo je njene roditelje pred svojim sinom. Punac je umro na licu mjesto, a punica kasnije u bolnici. Drevenšek je inače njih krivo za nesuglaslice s bivšom partnericom, piše portal 24ur.

Najčitaniji članci