Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

U slučaju potresa: Održana je vježba civilne zaštite Zagreba

Vježba 'Spašavanje 2017' provedena je s ciljem  daljnjeg unapređenja koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na području Grada Zagreba

Davis Cup, Hrvatska - Argentina
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Sveučilišnoj bolnici u Zagrebu danas je održana vježba civilne zaštite grada Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Oni spašavaju u najgorim situacijama: Zagrebačka civilna zaštita pokazuje kako radi svoj posao Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata on Saturday, March 11, 2017

Vježba 'Spašavanje 2017' provedena je s ciljem  daljnjeg unapređenja koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na području Grada Zagreba. U vježbi su osim specijalističkih postrojbi i postrojbi civilne zaštite opće namjene sudjelovali i Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava zagrebačka, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački radio-amaterski savez te udruge za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kazao je kako je ovom vježbom Grad Zagreb pokazao da raspolaže službama.

- Za ovu godinu smo planirali 4 vježbe. S ovom vježbom danas u bolnici smo pokazali da Grad Zagreb raspolaže s službama te da svima kojima treba pomoći mi smo spremni uskočiti – kazao je Kalinić.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Siniša Jembrih kazao je kako je vatrogascima današnja vježba bila uobičajena radna subota.

- Pripremamo se za spašavanje iz potresa te vatrogasci imaju završni ispit. Ove ostale službe su nam se pridružile da se testira sustav civilne zaštite u gradu Zagrebu. U principu naglasak je na zapovijedanju. Ova bolnica je vrlo kompleksan objekt s više katova i puno opasnosti. Nama je bitno da ljudi koji upravljaju cijelim sustavom da znaju što imeljude rade te kako rade – rekao je Jembrih. Vježba je trajala od 7 do 14 sati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message