Obavijesti

News

Komentari 853

Kujundžić prijateljski prema I. Sinčiću, a ovaj ga iznapadao

Kujundžić prijateljski prema I. Sinčiću, a ovaj ga iznapadao
4

Ivan Sinčić optužio je Kujundžića u gotovo svim svojim odgovorima jer je bivši član HDZ-a, na što mu je Kujundžić odgovorio da je 'dijete', 'zlato' i da se uozbilji

VIDEO

Ja još nisam došao k sebi, ja stvarno ne mogu vjerovati da se ovih dvoje nisu pojavili. Ivane, hoćemo li sačekati da se pojave? Možda su na kavi, PR-ovci im peglaju što da kažu, kazao je Milan Kujundžić na početku sučeljavanja s Ivanom Sinčićem na kojem se nisu pojavili Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović. Dok se zgražao nad njihovim nedolaskom i govorio kako je taj njihov potez ruganje narodu, Kujundžić je 'ispucao' svoju minutu za odgovor na pitanje na koju temu bi sazvao prvu sjednicu Vlade kada bi postao predsjednik. 

Iz Josipovićevog Izbornog stožera kazali su da zbog tempa izborne kampanje nisu mogli pristati na dva sučeljavanja. Grabar Kitarović jučer je javila da neće doći na sučeljavanje koje se prikazivalo na HRT4.  

Kujundžić se u početku prijateljski postavio prema Sinčiću kazavši da će njih dvojica uljudno razgovarati, no Sinčić se s time nije složio te je cijelo vrijeme Kujundžića napadao zbog njegova članstva u HDZ-u. 

Kujundžić je na jedno od pitanja kazao da će kao predsjednik ugovore INA-e i MOL-a proglasiti ništavnim jer su zasnovani na kriminalu, a onda će razmotriti što su interesi Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sinčić je rekao da građanima žele vratiti dostojanstvo, a za sve ostale kandidate, uključujući Kujundžića, kazao je da nemaju provodiv program te ih je sve prozvao bankarskima. Rekao je da je bankrot neizbježan, a Kujundžića je prozvao zbog prijateljstva s Ivom Sanaderom na osnovu kojeg je, kaže, Sinčić, stvorio karijeru.

'Čuo sam da su ti Mesić i Josipović skupili potpise'

- Ivane, čuo sam da si ti prijatelj sa Stipom Mesićem i Ivom Josipovićem te da su ti oni skupili potpise, odgovorio mu je Kujundžić na što se Sinčić nasmijao.

Sinčić je rekao da ljudi koji su napustili Hrvatsku za vrijeme 20-godišnje HDZ-ove vladavine, u kojoj je bio i Kujundžić, ne smiju biti izgubljeni. Kujundžić mu je tu dobacio 'Bravo, Ivane'. 

Sinčić ga je onda optužio da je kampanju financirao novcem 'ovršne mafije'.

Ovaj mu je kazao da razmisli o tome što priča te da su mu drugi savjetovali što da kaže te mu se obratio sa 'Ivane, dijete'. Dodao je da se 'zaigrao' i da se treba uozbiljiti.

Sinčić je rekao da bi Hrvatska trebala priznati Palestinu, kao što su druge države svojedobno priznale i Hrvatsku, a Kujundžić smatra da bi iz Ureda predsjednika treba ukloniti bistu Josipa Broza Tita, kojega je nazvao zločincem. Sinčić smatra da je pitanje o Titu nebitno.

'Kujundžiću tek sad kad se kandidirao smeta što mladi napuštaju Hrvatsku'

- Žao mi je što Kujundžiću nije smetalo što djeca odlaze zadnjih 20 godina nego tek sada kad je izbačen iz HDZ-a i kad se kandidirao za predsjednika, podbo je Sinčić opet Kujundžića koji mu se prije toga obratio sa 'Ivane, zlato'.

- Ja Ivanu nemam ništa reći. Ivane, nastavi tako, kazao je Kujundžić.

Kujundžić je protiv ćirilice u Vukovaru jer smatra da su rane još svježe, a Sinčić bi taj problem riješio lokalnim referendumom. 

I pitanje o križu u učionicama za Sinčića je sporedno i smatra da se to treba riješiti unutar škole, a o pobačaju kaže da se bori za zemlju u kojoj obitelji neće morati razmišljati o pobačaju.

Kujundžić se zalaže za priziv savjesti, a osobno je protiv pobačaja.

Sinčić za legalizaciju marihuane i da samci usvajaju djecu

Kujundžić smatra da je narod izigran na referendumu o definiciji braka i istospolnim brakovima te ne bi dopustio usvajanje djece samcima. Sinčić to pitanje ne bi slao na Ustavni sud jer smatra da je i on korumpiran, dozvolio bi da samci usvajaju djecu, a slaže se i s legalizacijom marihuane. 

Kujundžić kaže kako je u medicinske svrhe sve dopušteno no smatra da se kroz pitanje o marihuani želi progurati još nešto što vodi prema težim drogama.

O eutanaziji je Kujundžić rekao da nitko nema pravo oduzeti život, ali da ne treba svim silama podupirati 'održavanje života kojeg više nema jer je duša već na nebu'. Sinčić bi ju dozvolilo ukoliko ju teški bolesnik zatraži.

'Uskoro će i SDP-u suditi kao zločinačkoj organizaciji'

Sinčić je rekao da kao predsjednik ne bi dao mandat predsjedniku stranke kojoj se sudi kao zločinačkoj organizaciji, to jest HDZ-u, ali ne bi ga dao ni SDP-u jer će, kaže, i njima suditi. 

Kujundžić je rekao da su Oružane snage u teškom stanju zbog politike koja se vodi zadnjih 15 godina, s čime se Sinčić složio istaknuvši da je upravo Kujundžić bio dio te politike. 

- Ivan je za sve kriv, kao što sam ja kriv za Oružane snage, odgovorio mu je Kujundžić.

Sinčić je kazao da ne podupire članstvo u NATO-u te je optužio obavještajne službe da progone njegove aktiviste, članove Živog zida, a kriminalce puštaju da operiraju po državi.

Kujundžić je na kraju pozvao građane da ne ostanu u ropstvu i da ne glasuju za one koji se večeras nisu pojavili i koji sami ništa nisu postigli nego su ih uvijek drugi morali voditi za ručicu.

Sinčić je pozvao građane da prepoznaju mlade ljude koji će nešto promijeniti i da odbace ostale kandidate koji su doveli Hrvatsku pred bankrot i narod u ropstvo. Svi na izbore, zaključio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 853
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!