News

Komentari 30

U splitskoj postaji je preminuo beskućnik: 'Godinama smo mu nudili pomoć, stalno je odbijao'

U splitskoj postaji je preminuo beskućnik: 'Godinama smo mu nudili pomoć, stalno je odbijao'

Dragan Jeremić, kojeg su zvali i najpoznatijim splitskim beskućnikom, preminuo je u policijskoj postaji. Uhićen je zbog remećenja javnog reda i mira, a iz udruge MoSt kažu da je odbijao njihovu pomoć

Na Badnjak je u II policijskoj postaji u Splitu iznenada preminuo mušarac (51), nakon što ga je policija privela radi narušavanja javnog reda i mira. Policija je upravo objavila što se dogodilo u njihovoj postaji.

"Sinoć, pola sata prije ponoći u sobi za zadržavanje u II. Policijskoj postaji u Splitu preminuo je 52-godišnji muškarac prema kojem su policijski službenici postupali zbog narušavanja javnog reda i mira. Prije privođenja u policiju odveden je u bolnicu radi pregleda, te kada nije zadržan na liječenju doveden je u službene prostorije za zadržavanje radi otrježnjenja zbog stanja alkoholiziranosti i potom provođenja istraživanja. Policijski službenici su pratili 52-godišnjaka u prostoriji za zadržavanje i uočili da u jednom trenutku nije kontaktan te je pozvana ekipa HMP koja je utvrdila njegovu smrt bez tragova ozljeđivanja. O događaju je obaviještena zamjenica ŽDO-a te je naložen očevid i medicinska obdukcija te je tijelo prevezeno na Odjel patologije. Očevidom nije utvrđena nasilna smrt", priopćila je policija.

Uskoro se otkrilo da je riječ od Draganu Jeremiću, 52-godišnjaku koji već sedam godina živi na ulici. Nekada je živio na Skalicama, a u beskućništvu je završio s majkom. Ona je smještena na sigurno, ali on nije htio živjeti s njom. 

- Gospodin nije bio naš korisnik jer nije htio, nažalost, ali to je bio njegov izbor. Godinama smo mu nudili pomoć, ali ju je odbijao. Ne možete prisiliti nekoga da prihvati pomoć - rekli su nam kratko iz splitske udruge MoSt koja brine o potrebitima, a imaju i smještajne jedinice za beskućnike.

Bio je u  teškom je zdravstvenom stanju, ovisan o alkoholu, ali nije htio ući u kola Hitne pomoći, niti na liječenje. Odbijao je i pomoć Centra za socijalnu skrb.  

- Nismo odustali. Nadamo se da ćemo naći neko rješenje - rekli su prije desetak dana iz Centra za Dalmacijadanas. 

Nesretnom muškarcu je istekla osobna iskaznica pa nije imao ni zdravstveno osiguranje, a nakon što su postrožili pravila u luci gdje je boravio, preselio se ispred zgrade Stare Slobodne. 

 Na Općinskom prekršajnom sudu u tijeku su tri postupka za remećenje reda i mira, a kad je priveden, nije primjećeno ništa neobično. U bolnici su ga pregledali, a policajci su ga odveli na triježnjenje. Nisu ga mogli ništa pitati jer je bio neartikuliran. Oko 23.30 nije se odazvao kada su ga pozvali, došla je Hitna pomoć, no nije mu bilo spasa.

Najčitaniji članci