News

Komentari 99

Kako bi izbjegao veću nesreću, vozač busa skrenuo na auto

Kako bi izbjegao veću nesreću, vozač busa skrenuo na auto

U teškoj prometnoj nesreći sudjelovala su dva autobusa i automobil. Ozlijeđeno je 24 ljudi, a jednog putnika zbog ozljede koljena morat će operirati.

Najmanje 24 ljudi ozlijeđeno je u ponedjeljak rano ujutro nakon što su se u ponedjeljak rano ujutro sudarila dva autobusa i automobil u Varaždinu.

Vozač (55) autobusa koji je išao iz smjera Varaždina prema Trnovcu naletio je oko 5.35 sati na kolonu vozila. Pokušao je kočiti, ali se zabio u zadnji kraj autobusa kojim je upravljao 50-godišnji vozač. 

Kako bi izbjegao jači udar skrenuo je u lijevo, ali na njega je tada naletio vozač (63) osobnog automobila koji se kretao u svom smjeru, izvijestila je varaždinska policija. 

Od 24 ozlijeđenih, jedan je putnik zadobio teže ozljede koljena zbog čega ga moraju operirati, a nitko nije u životnoj opasnosti. Dežurni liječnik varaždinske bolnice rekao je kako je većina ozlijeđenih već puštena kućama. Uglavnom se radi o udarcima glavom, ozljedama nosa i vrata, a većina ozlijeđenih sama je došla u bolnicu, a neki pacijenti još dolaze kako primjećuju tegobe.

Automobil je u nesreći u potpunosti uništen te je izletio s ceste, jedan je autobus oštećen s prednje, a drugi sa stražnje strane. Radi se o autobusima koji su prevozili radnike na posao. Nekoliko sati nakon prometne nesreće promet je normaliziran.

Najčitaniji članci