Obavijesti

News

Komentari 1

U sudaru tankera i broda izlilo se 400 tona nafte u Žuto more

U sudaru tankera i broda izlilo se 400 tona nafte u Žuto more
2

Raspoređeno je12 brodova za dekontaminaciju kako bi se očistila naftna mrlja oko 75 kilometara od luke Qingdao na sjeveroistoku Kine

VIDEO

Oko 400 tona nafte izlilo se u Žuto more nakon što se tanker sudario s drugim brodom u blizini najveće kineske luke za prihvat sirove nafte ranije ovog tjedna, priopćile su pomorske vlasti u četvrtak.

"Količina nafte izlivene s broda u more iznosi oko 400 tona, a radovi na hitnom uklanjanju odvijaju se uredno", objavila je Uprava za pomorsku sigurnost pokrajine Shandong na društvenim mrežama.

"Incident nije utjecao na brodove koji ulaze u luku Qingdao i izlaze iz nje".

Dodaje se da je raspoređeno 12 brodova za dekontaminaciju kako bi se očistila naftna mrlja oko 75 kilometara od luke Qingdao na sjeveroistoku Kine.

Panamski brod za rasuti teret "Sea Justice" udario je u utorak oko 9 sati ujutro u liberijski tanker "A Symphony" u blizini Qingdaoa, zbog čega je tanker izgubio određenu količinu nafte, prema prijašnjoj izjavi brodarske kompanije Goodwood Ship Management.

People walk at the beach in Qingdao, Shandong province

"Među članovima posade nema ozlijeđenih", rečeno je.

Neimenovani dužnosnik Uprave za pomorsku sigurnost rekao je u četvrtak za kineski državni list The Global Times da je teret označen kao "bitumenska otopina", ali njegov specifični sadržaj zahtijeva daljnja ispitivanja.

Brodarska kompanija Goodwood Ship Management rekla je u četvrtak da "blisko surađuje s Upravom za pomorsku sigurnost u operacijama čišćenja i u istrazi incidenta".

Prije toga kompanija je rekla da slaba vidljivost otežava čišćenje izlivene nafte.

"Silina udarca u prednju, lijevu stranu broda oštetila je rezervoare s gorivom i balastnim vodama te se određena količina nafte izlila u ocean", objašnjava se u priopćenju kompanije.

Obližnjim brodovima je Uprava za pomorsku sigurnost naložila da budu udaljeni najmanje 18,5 kilometara od mjesta nesreće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"