Obavijesti

News

Komentari 128

Završio sastanak: 'Todorić nije protiv potpisivanja standstilla '

Završio sastanak: 'Todorić nije protiv potpisivanja standstilla '
8

Na sastanku je u subotu bilo 20-ak dobavljača i 10-ak bankara. Kako se neslužbeno doznaje, na sastanku se govorilo o potraživanjima dobavljača prema Agrokoru

VIDEO

U subotu u podne u zgradi Alce na zagrebačkom Žitnjaku počeli su novi pregovori bankara i Agrokorovih dobavljača. Sastanak je završio iza 18 sati. Na sastanku je bilo 20-ak dobavljača i 10-ak bankara. Kako se neslužbeno doznaje, na sastanku se nije razgovaralo o standstill angažmanu nego o potraživanjima dobavljača.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

 

Kako javlja N1, dobavljači bi trebali skinuti blokade s Agrokorovih tvrtki, a uskoro će doći i do potpisivanja standstill aranžmana. Iako su Agrokorovi bankarski vjerovnici jučer poručili da će do potpisivanja standstill arnažmana doći tijekom petka, to se nije dogodilo. Sada, pak, bankari poručuju kako se potpisivanje očekuje danas i to putem e-maila.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

02:54

Kako javlja N1, iz Erste banke su poručili da se radi na finalnom usuglašavanju svih tehničkih detalja ugovora te se očekuje da će to biti dovršeno u najskorijem roku. Dobavljači pak kažu da će u najkraćem roku skinuti blokade s Agrokorovih tvrtki kako bi se poslovanje nastavilo. Ne zna se tko će se od aktualnih članova uprave Agrokora zadržati u koncernu.

Iako su mediji spekulirali kako će domaći stručnjak preuzeti ulogu Glavnog direktora za restrukturiranje, koju su najavili bankari, ta informacija nije potvrđena. Bankari zasad tek poručuju da će međunarodni stručnjaci ući u upravu Agrokora.

Todorić ne želi potpisati sporazum?

No, kako doznaje N1, izgleda da formalno zaključivanje ugovora blokira sam Ivica Todorić. On, bez obzira na izjave bankara o postignutom dogovoru o standstill aranžmanu, još uvijek ne pristaje na potpis Ugovora.

Todorić će ostati u kompaniji?

No, kako javlja Večernji list, bez obzira na to što će Agrokor dobiti novi menadžment, a djelomično i vlasnike, Ivica Todorić nema namjeru potpuno napustiti kompaniju. Iako se ne zna kako je definirana njegova uloga u kompaniji, no zbog ustavnog prava na ne uplitanje u vlasništvo, ima pravo ostati u Agrokoru, iako to mjesto može prepustiti i svojim sinovima. Kako navodi Večernji list, Todorić je navodno odlučio da ostane on, a trebao bi pomoći novoj upravi oko upoznavanja s kompanijom u zemlji i regiji.

No, ne zna se hoće li nova uprava tu pomoć trebati.

Todorićev odlazak s ključnog mjesta u upravi ne znači nužno da će obitelj Todorić potpuno izgubiti vlasništvo nad tvrtkom. To će se znati kad se utvrde svi dugovi i vrijednost imovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa