Obavijesti

News

Komentari 27

U tijeku premetačine: Poznat identitet napadača iz Belgije

U tijeku premetačine: Poznat identitet napadača iz Belgije
3

Do eksplozije je došlo u utorak navečer u hodniku željezničke stanice Bruxelles-Central. Izazvao ju je muškarac kojega su vojnici "neutralizirali"

VIDEO

Navodni počinitelj "terorističkog napada" u utorak navečer u Bruxellesu identificiran je, izjavio je u srijedu belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon ne otkrivajući njegov identitet.

"Identitet terorista je poznat. Uspjeli smo ga identificirati", izjavio je Jambon na belgijskog javnoj radio-televiziji RTBF. No, nije iznio više detalja o identitetu tog muškarca kojega su usmrtili belgijski vojnici nakon eksplozije u kojoj nije bilo žrtava.

Upitan o mogućnosti da bomba koju je prenosio počinitelj nije zapravo eksplodirala, ministar je odgovorio: "Jasno je da do velike eksplozije nije došlo".

No, "ne mogu iznijeti više detalja", ponovio je on.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jambon je dao naslutiti i da su premetačine u tijeku. "Jasno je kad se provodi istraga, a poznato je da su jedan od elemenata istrage premetačine", kazao je on.

Do eksplozije je došlo u utorak navečer u hodniku željezničke stanice Bruxelles-Central. Izazvao ju je muškarac kojega su vojnici "neutralizirali", a o njegovoj je smrti izvješteno ubrzo nakon ponoći.

Napad, u kojemu nije bilo žrtava i za koji nitko za sada nije preuzeo odgovornost, belgijsko federalno tužiteljstvo smatra terorističkim činom.

Prema svjedocima, čini se da je čovjek povezan s džihadom jer je prije eksplozije izvikivao povik "Allah Akbar" (Alah je velik). 

Izgred se događa u okolnostima džihadističkih terorističkih napada u Europi, napose u Velikoj Britaniji i u Francuskoj.

Dana 22. ožujka 2016. pripadnici organizacije Islamske države (IS) raznijeli su se u podzemnoj željeznici i u zračnoj luci u Bruxellesu, usmrtivši 32 osobe. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a