Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

U varaždinskoj Koki curio je amonijak, radnici tražili pomoć

Dvoje radnika zatražilo je medicinsku pomoć zbog trovanja te su odvezeni u varaždinsku Opću bolnicu. Već oko 9 sati radnici su sanirali ispuštanje amonijaka

M.Jurinec/Pixsell
Foto: M.Jurinec/Pixsell
39 komentara

U utorak ujutro došlo je do ispuštanja amonijaka u pogonu mesne industrije Koka u Varaždinu. Dvoje radnika zatražilo je medicinsku pomoć zbog trovanja te su odvezeni u varaždinsku Opću bolnicu.  

- Na mjesto događaja stigli smo oko 9 sati, ali tad su već radnici sanirali ispuštanje. Osigurali smo mjesto i naši mjerači nisu više registrirali amonijak u zraku. Do istjecanja amonijaka došlo je na isti način kao i prošle godine – rekao je Ivica Labaš, zapovjednik JVP Varaždin. 

Prošle godine popustio ventil

Podsjećamo, početkom kolovoza prošle godine u pogonu Koke došlo je do istjecanja amonijaka jer je kod isparivača na kompresoru u pogonu hladnjače popustio ventil. Tad se amonijakom otrovalo devet radnica. 

- Policijski djelatnici PU varaždinske još su uvijek na terenu i traje očevid. Odmah po dojavi obaviještene su sve nadležne službe – kaže glasnogovornik PU varaždinske, Matko Murić. 

U „Koki“ su nam rekli da će izjavu za medije dati tijekom dana. 

Možda vas zanima i ovo:
Message