Obavijesti

News

Komentari 222

U Vinici zaražen svećenik, od stanovnika traže da maske nose u zatvorenom i na otvorenom

U Vinici zaražen svećenik, od stanovnika traže da maske nose u zatvorenom i na otvorenom

Svi koji su bili u neposrednom kontaktu sa svećenikom, primali pričest, obavljali savjetovanja, kućne posjete, pogrebe i ispovijedi od 19.08. do 24.08. 2020. moraju se javiti epidemiolozima

VIDEO

U Varaždinskoj županiji u četvrtak, 27. kolovoza, zabilježen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom. 
Radi se o asimptomatskoj osobi koja je svoju izloženost ostvarila na svadbi 15. kolovoza u okolici Ivanca, a liječi se kod kuće. 

Tako su sa spomenutom svadbom do sada povezana 23 slučaja zaraze koronavirusom.

Gotovo sve osobe koje su zaražene su iz viničkoga kraja pa su predsjednik Stožera civilne zaštite Općine Vinica Miroslav Kelemenić i općinski načelnik Marijan Kostanjevac pozivali sve mještane Općine Vinica na pojačani oprez i potrebu pridržavanja ojačanih epidemioloških mjera u sljedeća dva tjedna.

Ojačanih epidemioloških mjera mještani se moraju striktno pridržavati do smirivanja epidemiološke situacije.
Kelemenić i Kostanjevac posebno ukazuju na potrebu pridržavanja mjera „kako ne bilo potrebe za  sankcijama od strane nadležnih tijela“.

Medicinari: 'Mi se još borimo. Izdržat ćemo, ali pomozite nam odgovornim ponašanjem'
Medicinari: 'Mi se još borimo. Izdržat ćemo, ali pomozite nam odgovornim ponašanjem'

Katica Čusek Adamić, dr. med. spec. epidemiologije, poziva mještane koji su bili u kontaktu s lokalnim župnikom od 19. do 24. kolovoza da se žurno jave u Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije.

S obzirom da je u Župi Vinica  Covid pozitivan svećenik, a izvorište epidemije je svadba koja je inicijalno dovela do širenja virusa u populaciji unutar Općine, Čusek Adanić predlaže se pojačani oprez i  pojačane epidemiološke mjere za stanovnike. 

Mještani tako moraju nositi maske u otvorenom i zatvorenom prostoru, što je prvi takav slučaj u Hrvatskoj, te dezinficirati ruke. 

Moraju držati socijalnu distancu. Kontrolirat će se rad i okupljanje u ugostiteljskim objektima u kafićima, restoranima, klubovima, druženja ispred trgovina i dr. sličnih objekata, a moraju se odgoditi  organizirane manifestacije koje su predviđene u Općini od različitih društava, pojačati kontrola i pojačati trijaža djece prilikom prijema u vrtić. 

Zatvorit će se starački domovi za posjete i izlaske i pojačati kontrolu zdravstvenog stanja zaposlenog zdravstvenog i nezdravstvenog osoba koje rade uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera te pojačati oprez u zdravstvenim ustanovama koje rade u Općini uz strogu trijažu ulazaka u Ustanove i primjenu adekvatne zaštitne opreme. 

Vlasnik splitske teretane: Pa mi hranimo 20 obitelji, što sad?!
Vlasnik splitske teretane: Pa mi hranimo 20 obitelji, što sad?!

- Rad u trgovinama organizirati na način da imaju između smjena stanku za čišćenje i dezinfekciju, odgoditi treninge i nogometne utakmice svih kategorija s područja Općine  u sljedeća dva tjedna do smirivanja epidemiološke situacij,  javno obavijestiti stanovnike o potrebi da se jave na broj pripravnosti Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije 099 211 98 02, a bili su u neposrednom kontaktu sa svećenikom koji su primali pričest, obavljali savjetovanja, kućne posjete, pogrebe  i  ispovijedi od 19.08. do 24.08. 2020. Naglasak na misu u nedjelju za one koji su bili čitači, ministranti i aktivni sudionici na misi i oni  koji su primili pričest. Navedene mjere će se primjenjivati do trenutka kada ne dođe do poboljšavanja epidemiološkog stanja u vašoj Općini – ističu iz Općine Vinica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa