Obavijesti

News

Komentari 0

U Vinkovcima će se graditi jedan novi i dograditi dva dječja vrtića

U Vinkovcima će se graditi jedan novi i dograditi dva dječja vrtića

Od ukupnog broja vrtića u sastavu Dječjeg vrtića Vinkovci djeluje šest područnih vrtića i jedne jaslice, u privatnom vlasništvu nalazi se pet vrtića, uz tri katolička vrtića

VIDEO

Na području Vinkovaca iduće godine treba početi gradnja jednog novog i dogradnja dva postojeća objekta Dječjeg vrtića Vinkovci, za što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo gotovo 20 milijuna kuna, čime će grad dobiti 270 novih vrtićkih mjesta, doznaje se u srijedu.

U Vinkovcima ima 15 vrtića koja zbrinjavaju djecu iz samoga grada i okolnih mjesta.

Od ukupnog broja vrtića u sastavu Dječjeg vrtića Vinkovci djeluje šest područnih vrtića i jedne jaslice, u privatnom vlasništvu nalazi se pet vrtića, uz tri katolička vrtića.

Ukupan broj postojećih dnevnih boravaka u gradskim vrtićima iznosi 16 za vrtićku djecu, te devet za djecu jasličke skupine (do tri godine), dok preostali vrtići (privatni i katolički) imaju 23 dnevna boravka za vrtićku djecu i 12 za jasličku djecu.

"Izgradnjom jednog novog i dogradnjom dva postojeća vrtića osigurat ćemo gotovo 270 dodatnih vrtićkih mjesta za našu djecu i to je ono najvažnije u ovoj priči", rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić,

Ističe da Vinkovci već dugi niz godina imaju potrebu za novim, kao i obnovom postojećih vrtićkih objekata.

Izgradnjom novoga područnog vrtića „Mali princ“, kaže gradonačelnik Bosančić, osigurat će se dodatni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za 176 novih mjesta, za 140 vrtićke i 36 jasličke djece.

Dogradnjom i opremanjem vrtića „Naša Radost“ osigurala bi se dodatna 52 mjesta za 40 vrtićke i 12 jasličke djece, a dogradnjom i opremanjem vrtića „Stribor“ dodatnih 40 mjesta za djecu vrtićke dobi.

Vrtić "Mali princ" gradio se neposredno uz Osnovnu školu Ivana Mažuranića, a za njegovu gradnju odobreno je 13,7 milijuna kuna. Projekt dogradnje vrtića "Naša radost" vrijedan je 3,7, a vrtića "Stribor" 2,5 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca