Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U vozilu švercali 29 migranata, policajac dvaput pucao u gume

U karavanu su se nalazila dvojica muškaraca, a sumnja se da su prevozili najmanje 29 migranata, među kojim je bilo i djece. Nekima od njih pružena je i liječnička pomoć

84 komentara

Dva pucnja iz vatrenog oružja ispalio je policajac PU karlovačke prema zadnjim gumama automobila njemačkih registracija nakon što se vozač u ponedjeljak oko 10 sati u Živković Kosi kod Vojnića odbio zaustaviti na njegov znak. Policajca je pokušao pregaziti i pobjegao je prema Karlovcu.

U karavanu su se nalazila dvojica muškaraca, a sumnja se da su krijumčarili migrante. Sumnjiči ih se da su prevozili najmanje 29 ljudi, među kojim ima i djece, a trenutak prije pokušaja zaustavljanja uočeno je da dio migranata izlaze iz tog vozila. Uz prometnicu u Živković Kosi zatečeno ih je ukupno 29, a je li još netko osim uhićenog dvojca bio uključen u njihovo krijumčarenje utvrdit će istraga.

Nekima migrantima se pruža i liječnička pomoć, vjerojatno zbog neljudskih uvjeta u kojima su bili prevoženi. Nakon što su pobjegli, osumnjičeni muškarci su se zaustavili u Mostanju u Karlovcu, gdje su ubrzo i uhićeni, te se nad njima, kao i migrantima provodi daljnje kriminalističko istraživanje.  

DRAMA KOD KARLOVCA Policajac pucao na automobil, vozač ga je pokušao pregaziti

- Ne postupivši po znakovima koje je davao policijski službenika da se zaustavi, vozač se nastavio kretati vozilo, već je ubrzavao vozilo u namjeri da udari policijskog službenika koji je to izbjegao na način da je skočio u stranu. Pri tome je izvadio službeni pištolj i ispalio dva hitca u smjeru zadnjih guma na vozilu koje se nastavilo kretati u smjeru Karlovca. Zaustavilo se na području Mostanja, iz vozila su izišle dvije osobe koje su uspješno uhićene od strane policije. - rekao je Darko Bratić, načelnik PU karlovačke na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji za medije, dodajući da je uporaba vatrenog oružja od strane policijskog službenika opravdana i zakonita, dodajući da su samom događaju nije nitko ozlijeđen. 

- Što se tiče migranata koje dovodimo u svezu s ovim osobama, prema njima se provodi kriminalističko istraživanje koje je u tijeku. Neki od njih su u takvom stanju da zahtjeva medicinsku sanaciju koja se isto tako provodi, te će se po završetku istrage i prema njima postupiti po zakonskim propisima, nakon što se utvrdi kako su i na koji način ušli u Hrvatsku. Treba istaknuti da u cijelom događaju nisu zabilježena nikakva stradavanja i da je na ovaj način spriječeno još jedno iskorištavanje teške tragedije ljudi os strane osoba koje zarađuju na činjenju kaznenih djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice. - rekao je Bratić. 

Za sada nije poznato zbog čega su osumnjičenici stali u Mostanju, da li je došlo do kvara na vozilu ili nečega drugog, kao niti njihovo državljanstvo.

Možda vas zanima i ovo:
Message