Obavijesti

News

Komentari 84

U vozilu švercali 29 migranata, policajac dvaput pucao u gume

U karavanu su se nalazila dvojica muškaraca, a sumnja se da su prevozili najmanje 29 migranata, među kojim je bilo i djece. Nekima od njih pružena je i liječnička pomoć

VIDEO

Dva pucnja iz vatrenog oružja ispalio je policajac PU karlovačke prema zadnjim gumama automobila njemačkih registracija nakon što se vozač u ponedjeljak oko 10 sati u Živković Kosi kod Vojnića odbio zaustaviti na njegov znak. Policajca je pokušao pregaziti i pobjegao je prema Karlovcu.

U karavanu su se nalazila dvojica muškaraca, a sumnja se da su krijumčarili migrante. Sumnjiči ih se da su prevozili najmanje 29 ljudi, među kojim ima i djece, a trenutak prije pokušaja zaustavljanja uočeno je da dio migranata izlaze iz tog vozila. Uz prometnicu u Živković Kosi zatečeno ih je ukupno 29, a je li još netko osim uhićenog dvojca bio uključen u njihovo krijumčarenje utvrdit će istraga.

Nekima migrantima se pruža i liječnička pomoć, vjerojatno zbog neljudskih uvjeta u kojima su bili prevoženi. Nakon što su pobjegli, osumnjičeni muškarci su se zaustavili u Mostanju u Karlovcu, gdje su ubrzo i uhićeni, te se nad njima, kao i migrantima provodi daljnje kriminalističko istraživanje.  

Policajac pucao na automobil, vozač ga je pokušao pregaziti
Policajac pucao na automobil, vozač ga je pokušao pregaziti

- Ne postupivši po znakovima koje je davao policijski službenika da se zaustavi, vozač se nastavio kretati vozilo, već je ubrzavao vozilo u namjeri da udari policijskog službenika koji je to izbjegao na način da je skočio u stranu. Pri tome je izvadio službeni pištolj i ispalio dva hitca u smjeru zadnjih guma na vozilu koje se nastavilo kretati u smjeru Karlovca. Zaustavilo se na području Mostanja, iz vozila su izišle dvije osobe koje su uspješno uhićene od strane policije. - rekao je Darko Bratić, načelnik PU karlovačke na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji za medije, dodajući da je uporaba vatrenog oružja od strane policijskog službenika opravdana i zakonita, dodajući da su samom događaju nije nitko ozlijeđen. 

- Što se tiče migranata koje dovodimo u svezu s ovim osobama, prema njima se provodi kriminalističko istraživanje koje je u tijeku. Neki od njih su u takvom stanju da zahtjeva medicinsku sanaciju koja se isto tako provodi, te će se po završetku istrage i prema njima postupiti po zakonskim propisima, nakon što se utvrdi kako su i na koji način ušli u Hrvatsku. Treba istaknuti da u cijelom događaju nisu zabilježena nikakva stradavanja i da je na ovaj način spriječeno još jedno iskorištavanje teške tragedije ljudi os strane osoba koje zarađuju na činjenju kaznenih djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice. - rekao je Bratić. 

Za sada nije poznato zbog čega su osumnjičenici stali u Mostanju, da li je došlo do kvara na vozilu ili nečega drugog, kao niti njihovo državljanstvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag