Obavijesti

News

Komentari 97

U Vukovaru zapaljena hrvatska zastava izvješena na pročelju

Zastavu Republike Hrvatske koja je bila izvješena na obiteljskoj kući 52-godišnjaka u Vukovaru, nepoznati počinitelj zapalio je u ranim jutrarnjim satima 5. kolovoza

VIDEO

Nepoznati počinitelj u jutarnjim je satima 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, zapalio zastavu Republike Hrvatske koja je bila izvješena na obiteljskoj kući 52-godišnjaka u Vukovaru, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska. 

Policija istražuje sve okolnosti događaja.

Iz  Ministarstva branitelja Republike Hrvatske poslano je priopćenje povodom ovoga nemilog događaja u kojemu stoji:

 "Ministarstvo branitelja RH najoštrije osuđuje čin paljenja državne zastave koji se jučer, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu osloboditeljske Vojno-redarstvene operacije "Oluja", dogodio u Vukovaru, gradu koji je podnio zastrašujuće ljudske i materijalne gubitke da bi se hrvatski državni stijeg danas slobodno mogao viti diljem naše zemlje.

 Državna zastava Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih nacionalnih simbola, za koji su mnogi hrvatski branitelji dali i svoje živote, pa je jučerašnje paljenje zastave obezvrjeđivanje te žrtve i uvreda slobodnoj i demokratskoj državi koju zastava predstavlja. Ministarstvo branitelja, stoga, apelira na policiju da u najskorijem mogućem roku pronađe i primjereno sankcionira počinitelja ovoga vandalskog čina", stoji u priopćenju.

Gradska organizacija SDP-a Vukovar: Osuđujemo paljenje zastave

Gradska organizacija SDP-a Vukovara poslala je medijima priopćenje u kojem je najoštrije osudila paljenje zastave u Vukovaru. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Gradska organizacija SDP-a Vukovar najoštrije osuđuje paljenje zastave Republike Hrvatske na obiteljskoj kući u Vukovaru, baš kao što smo to javno učinili i u travnju kada je Vojislav Šešelj palio hrvatsku zastavu u Republici Srbiji.

Smatramo da se činom paljenja zastave namjerno ugrožavaju međuetnički odnosi i narušavaju do sad učinjeni napori međusobnog uvažavanja i razumijevanja unutar vukovarske zajednice. Također smatramo da to nije stav manjinske srpske zajednice u Vukovaru, nego pojedinaca koji vrlo grubo kršeći zakon, namjerno „potpiruju vatru“. Ovom prilikom osuđujemo i sramotna skandiranja u Kninu povodom proslave Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 20 godina od VRO „Oluja“, jer ona sigurno ne pridonose razvoju tolerancije, demokracije, zajedništva i poštivanju ljudskih prava.

Vjerujemo da će mjerodavne institucije Republike Hrvatske u svim slučajevima kršenja zakona i narušavanja javnog reda i mira, kao i govorima mržnje reagirati po zakonu, brzo i efikasno". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca