Obavijesti

News

Komentari 96

U zagrebačkom potresu ostali su bez stana pa preselili u Glinu: 'Sad sve opet ispočetka'

U zagrebačkom potresu ostali su bez stana pa preselili u Glinu: 'Sad sve opet ispočetka'

Potres snage 5 po Richteru pogodio je u ponedjeljak u 6:28 sati Sisak, Petrinju i okolicu, a ubrzo su uslijedila još dva tek nešto slabija udara. Nesretnoj obitelji Vertl drugi put u istoj godini oštećen je krov nad glavom

Doselili smo se ovdje poslije potresa u Zagrebu, to je naša kuća još od prije rata. Tu živimo suprug i ja, imamo i troje odrasle djece, oni su u Zagrebu. Stan koji smo imali u Gundulićevoj je oštećen, cijela ta građevina je potpuno oštećena i nije za stanovanje, kaže nam gospođa Vertl, koja je zbog zagrebačkog potresa morala preseliti s obitelji u Glinu.

Pogledajte video: 

Pokretanje videa ...

Teška godina postala je nju i obitelj još teža. Potresi koji su pogodili središnju Hrvatsku u ponedjeljak, a bili su 5 po Richteru, 4,7 i 4,1 po Richteru, najviše su oštetili kuće u Sisku, Petrinji, Pokupskom, ali i Glini.

- Nastradalo je krovište i dimnjak, a u međuvremenu smo se javili prijateljima iz Lekenika koji će nam to doći riješiti. Sad smo u kući, što ćemo - kaže nam gospođa Vertl.

'Nije dobro. Okolica Petrinje teško je stradala, tamo je loše'
'Nije dobro. Okolica Petrinje teško je stradala, tamo je loše'

Podsjećanom potres snage 5 po Richteru pogodio je u ponedjeljak u 6:28 sati Sisak, Petrinju i okolicu. Imao je epicentar 12 kilometara jugozapadno od Siska, a snažno se osjetio i u Zagrebu.

U 7:50 sati bio je još jedan potres od 4,7 Richtera, a potom i još jedan od 4,1 po Richteru.

- Opet ispočetka... Ne znam, preemotivno sve - kazala je ranije gospođa Vertl u snimci inicijative Ljudi za ljude, pokazujući štetu na kući kojoj će definitivno trebati sanacija.