Obavijesti

News

Komentari 3

U Zagrebu čak 30 vatrogasaca s 11 vozila gasilo požare trave

U Zagrebu čak 30 vatrogasaca s 11 vozila gasilo požare trave
10

Na nekoliko lokacija u Zagrebu i okolici buknuli su u četvrtak popodne požari. Naime, većina požara je planula uslijed paljenja korova i trave. Vatrogasci su na terenu i gase požare

VIDEO

Na 9 lokacija u Zagrebu u četvrtak poslijepodne planuli su požari niskog raslinja. Vatrogasci JVP Grada Zagreba su izašli na intervencije s 11 vozila i 30 vatrogasaca. Gase požare koji su nastali uslijed paljenja korova i niskog raslinja. 

Također, na predjelu Sičana iznad Dicma u Dalmatinskoj zagori izgorjelo je oko 10 hektara niskog raslinja i smreke. Vatrena stihija nije ugrozila kuće, a u gašenju je pomagao i kanader, doznaje se u sinjskome DVD-u, piše Slobodna. Na terenu je 15 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozilau.

Iz Ministarstva obrane su priopćili da je onamo poslan kanader CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva iz Vojarne "Pukovnik Mirko Vukšić" iz Zemunika.

Gorilo je i u Kuniću kod Plaškog. Iz Vatrogasne postaje Ogulin rekli su nam da su zaprimili dojavu o požaru niskog raslinja u četvrtak oko 14 sati. Na teren je izašlo 30 vatrogasaca s 8 vozila. Požar još nije ugašen. Intervencija će se nastaviti sutra ujutro zbog sumnjivog minskog područja koje se tamo nalazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice upozoravaju da se biljni otpad ne spaljuje već kompostira. Ukoliko se ljudi odluče ga spaljivati, nužno je da postupaju sukladno odluci njihove općine, grada i županije kojom su definirani rokovi i uvjeti pod kojima se smije spaljivati biljni otpad.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a