Obavijesti

News

Komentari 33

U Zagrebu su uhitili mafijaša iz Italije: Skrivao se na Kajzerici

Bio je među vodećim dilerima u mafijaškoj organizaciji koja je pod vodstvom Felicea Maniera, zvanog Anđeosko lice, opskrbljivala taj dio Italije drogom iz inozemstva

VIDEO

Claudio D’Este (72), bivši član zloglasne venetske bande Mala del Brenta, odlučio je Silvestrovo provesti u Zagrebu, s obitelji i rođacima. No, zahvaljujući zagrebačkim policajcima i njihovim talijanskim kolegama iz Venecije i Trsta, umirovljeni, okorjeli recidivist s tjeralice ušao je u 2019. godinu u lisicama, i to u policijskoj postaji. Uhitili su ga na Kajzerici.

Naime, pred njim je 10 godina, tri mjeseca i 16 dana zatvora koje mora odslužiti zbog kriminalnih grijeha iz prošlosti, točnije šverca narkotika. Zahvaljujući njemu u talijansku regiju Veneto “slijevale” su se velike količine kokaina, ali i heroina, javlja Jutarnji list.

Bio je među vodećim dilerima u toj mafijaškoj organizaciji koja je pod vodstvom Felicea Maniera, zvanog Anđeosko lice, opskrbljivala taj dio Italije drogom iz inozemstva.

Posljednji dvadesetak godina skrivao se u Hrvatskoj, a unazad jednog desetljeća skrasio se na Kajzerici sa suprugom Snježanom koju je upoznao u vlastitom casinu u Istri. Samo 10-ak sati prije ponoći na Silvestrovo, uhićen je. Kod sebe je imalo lažne talijanske dokumente pa samim time nije za isključiti da je imao i dalje razne pomagače koji su mu, na različite načine, pomogli u bježanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stanovnici Kajzerice uhićenje Talijana s nevjericom komentiraju jer im se nije činio kao netko tko iza sebe ima kriminalnu prošlost. O njemu, iskreno će, baš puno i ne znaju iako im je u susjedstvu od 2007. godine, piše Jutarnji.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor