Obavijesti

News

Komentari 373

Kopilot se zaključao u kokpit i namjerno srušio avion u Alpe

Kopilot se zaključao u kokpit i namjerno srušio avion u Alpe
8

Dok je letio u smrt disao je normalno, nije govorio, u kabini je bila tišina. Glavni pilot lupao je na vrata moleći kolegu da ga pusti unutra. Nekoliko puta je i zaplakao

VIDEO

Kopilot Germanwingsova zrakoplova, koji se u utorak srušio u Francuskoj, kriv je za tu strašnu nesreću. On je preuzeo kontrolu nad avionom i namjerno započeo spuštanje koje je završilo udarom u Alpe i smrću 150 putnika i članova posade.

Tu su informaciju objavili francuski istražitelji analizirajući podatke iz crne kutije koja se nalazila u pilotskoj kabini. Oni tvrde da je 28-godišnji kopilot Andreas Günter Lubitz želio uništiti zrakoplov.

- Nakon što je glavni pilot napustio kabinu, Andreas se unutra zaključao i uključio sustav za slijetanje . Namjera mu je bila uništiti avion - rekao je francuski tužitelj Brice Robin.

Rekao je i kako zasad nema razloga sumnjati u teroristički čin . Upitan je li kopilot rušenjem aviona želio počiniti samoubojstvo, Robin je rekao:

- Ljudi koji se žele ubiti obično to čine sami. Ne bih ovo nazvao samoubojstvom!

Pokretanje videa...

24sata 00:52

Putnici nisu shvatili da avion pada

Glavni pilot, Patrick S., cijelo je vrijeme pokušao ući u kabinu. Prvo je lagano kucao , ali kako ga kolega nije želio pustiti unutra, počeo je udarati po vratima pokušavajući ih razvaliti. Nekoliko puta je i zaplakao moleći kolegu da mu otvori vrata.

- Na snimci se cijelo vrijeme, sve do pada, čuje disanje kopilota. Nije to bilo disanje čovjeka koji ide u smrt , nije rekao niti riječi, jednostavno ništa. Mislim da putnici nisu shvatili što se događa sve do zadnjih nekoliko sekundi kada se čuju vrisci - dodao je Robin.

Teorija o mehaničkom kvaru kao uzroku pada Germanwinsgova Airbusa u francuske Alpe tako je u potpunosti odbačen a.

Istraga o motivima ovog čina traje i dalje, a od ranog jutra kuću Andreasovih roditelja u Montabauru čuva policija.

Piloti se svađali tijekom leta?

Kako piše Mirror , piloti su se uoči pada posvađali . Jedan od njih je napustio kabinu, a drugi se u njoj potom zaključao. Snimke navodno otkrivaju i da su se vrata kabine u jednom trenutku otvorila, ali je kopilot iz kokpita ulaz blokirao sjedalom . Piloti su vikali jedan na drugog, a potom je glavni pilot, koji je bio vani, pokušao razvaliti vrata pilotske kabine.

- Nikakvih razgovora potom nije bilo, a ubrzo se začuo zvuk pada aviona - rekao je istražitelj.

Zaposlio se prije dvije godine

Kopilot Airbusa Andreas Günter Lubitz u Germanwingsu radi od 2013. godine, a iza sebe ima 630 sati leta. Glavni pilot u Lufthansi je zaposlen već 10 godina, a ima više od 6000 sati leta. Ime mu je Patrick S. i otac je dvoje djece.

Pogledajte video koji pokazuje na koji se način otvaraju i zatvaraju vrata kokpita u Airbusu:

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 373
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu