Obavijesti

News

Komentari 14

Ubijala bebe u bolnici, objavili jezivu poruku koju su joj našli doma: 'Ja sam ih ubila! Zla sam'

Ubijala bebe u bolnici, objavili jezivu poruku koju su joj našli doma: 'Ja sam ih ubila! Zla sam'
6

Britanski mediji objavili su sadržaj poruke koju su policajci pronašli u pretresu kuće bivše medicinske sestre Lucy Letby, optuženoj da je ubila sedam beba i pokušala ubiti još deset

VIDEO

Lucy Letby (32), medicinska sestra iz Velike Britanije optužena je da je ubila pet dječačića i dvije curice između lipnja 2015. i lipnja 2016. godine. Terete je i da je pokušala ubiti još pet dječačića i pet curica. 

Lice zla: Bebama je upuhivala zrak u krv i trovala ih. Ubila je sedam, a planirala još deset!
Lice zla: Bebama je upuhivala zrak u krv i trovala ih. Ubila je sedam, a planirala još deset!

'Zla sam, ubila sam ih'

Lucy je ova strašna ubojstva počinila dok je radila na odjelu za neonatalnu skrb u bolnici u Chesteru. Počelo joj je suđenje, a sad su prvi put objavili jezivu poruku koju je Lucy napisala na zelenom papiriću.

Policija je tu poruku pronašla nakon što su joj pretražili kuću. 

- Ne zaslužujem živjeti. Ubila sam ih namjerno jer nisam dovoljno dobra da bih skrbila za njih. Ja sam grozna i zla osoba. Ja sam zla. Ja sam ovo učinila- pisalo je u poruci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Detalji sa suđenja medicinske sestre iz pakla: Bebama je upuhivala zrak u krv i trovala ih inzulinom, ubila je sedam, a planirala još deset 01:44
Lucy Letby court case

Bebama ubrizgavala inzulin

Sadržaj poruke pročitali su na mančesterskom sudu. Uz poruku su pronašli i materijale povezane s djecom koja su ubijena u bolnici ili ozlijeđena nakon što ih je Lucy, kako tvrdi tužiteljstvo, namjerno trovala.

Navode kako je bebe ubijala uglavnom u noćnim smjenama, kad je manje ljudi u bolnici. Ubrizgavala im je inzulin i upuhivala zrak u krvotok. Nekim bebama je pumpala velike količine mlijeka.

Kod svake smrti bila je smjeni

Kad su usporedili smjene i misteriozne smrti beba, primijetili su da je kod svake Lucy bila taj dan u smjeni.

Kada je radila noćne smjene, došlo je do porasta beba koje su umirale ili se ozbiljno razbolijevale. Slični su se slučajevi događali i kada je radila dnevnu smjenu, kada je bilo sve više neobjašnjivih kolapsa i smrti beba. Ubojstva su se događala u periodu između lipnja 2015. i lipnja 2016. godine. Sve optužbe, Letby je odbacila. Tužitelj Nick Johnson rekao je da je Letby jedini zajednički nazivnik svih ubojstava nesretne dječice. Istaknuo je da je specifičan slučaj bolnica Chester i da je ondje bilo evidentno da se radi o „trovaču“.

Potkrijepio je tvrdnje podatcima da je stopa mortaliteta nakon siječnja 2015. godine naglo porasla u broju umrlih beba i dojenčadi. Liječnici u bolnici bili su zbunjeni povećanom stopom mortaliteta, ali nisu uspijevali pronaći medicinski uzrok.

- Stanje beba koja su bila stabilno, odjednom se ozbiljno pogoršalo. Djeci koja su bila bolesna i koja su se počela oporavljati, stanje se iznenada pogoršalo bez vidljivih razloga – rekao je tužitelj.

Dugo su tražili uzrok smrti, dok istražitelji nisu primijetili da neočekivani kolapsi i smrti imaju jedan zajednički nazivnik – prisutnost jedne od neonatalnih sestara, a ta je sestra bila Lucy Letby. Utvrđeno je da su najmanje dva dječaka, iz različitih parova blizanaca, namjerno otrovana inzulinom u razmaku od osam mjeseci.

Dječaci, poznati kao Beba F. i Beba L., imali su samo dva dana kada ih je Letby napala.  Njima je također bio ubrizgan inzulin. Poroti je rečeno da je Beba F. otrovana u kolovozu 2015., dok je Beba L. otrovana osam mjeseci kasnije, u travnju 2016. godine.

Tužiteljstvo je dodalo kako se vraćala ubiti bebu, ako ne bi uspjela iz prvog puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je