Obavijesti

News

Komentari 48

Ubijeni Oukabir (17) nije vozio kombi, ubojica je još u bijegu?

Ubijeni Oukabir (17) nije vozio kombi, ubojica je još u bijegu?
1

Za napad u Barceloni najprije je bio osumnjičen Driss Oukabir no on se sam javio policiji kazavši da mu je brat ukrao dokumente kako bi iznajmio kombi. Njega je policija ubila, no čini se da ni on nije vozio

VIDEO

Vozač kombija koji je u Barceloni u četvrtak ubio 13 ljudi mogao bi još biti u bijegu, objavila je španjolska policija. 

Glavni sumnjivac sada je Marokanac Younes Abouyaaqouba (22), a ne, kako se dosad smatralo, 17-godišnji Moussa Oukabir, jedan od pet muškaraca koje su ubili španjolski policajci u kasnijem napadu u Cambrilsu, javljaju španjolski mediji. Za Oukabira se vjerovalo da je bratovim dokumentima iznajmio kombi kojim je izvršen napad, javlja BBC.

Šef policije u petak navečer kazao je da sumnjaju da je vozač kombija iz napada u Barceloni bio mršaviji od Oukabira. Dnevni list El Pais javlja da se sve više smatra da je Abouyaacoub glavni sumnjivac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U petak ujutro policija je ubila pet napadača u Cambrilsu uključujući Ouakabira nakon što su vozilom ubili jednu ženu te ozlijedili šest drugih ljudi. U četvrtak popodne pak bijeli je kombi u Barceloni u aveniji La Rambla naletio na ljude. Poginulo je 13 ljudi, a ranjeno više od 100.

Na internetu se pojavio i video likvidacije jednog od napadača u Cambrilsu. Na snimci se vidi kako ga policija pogađa nekoliko puta, ali se on uzdiže na noge i ponovo kreće prema njima. Tada su na njega ponovo zapucali i ubili ga.

 

People wait to enter the area after a van crashed into pedestrians near the Las Ramblas avenue in central Barcelona People attend to injured persons at the scene after a van crashed into pedestrians near the Las Ramblas avenue in central Barcelona People help an injured woman after a van crashed into pedestrians near the Las Ramblas avenue in central Barcelona
17
| Foto: STRINGER, ilustracija

Za napad je najprije bio osumnjičen Driss Oukabir no on se sam javio u postaju kazavši da mu je brat ukrao dokumente te da on nije bio u trenutku napada u gradu.

Policija je ušla i u Oukabirov stan u obližnjem gradu Ripoll. Stan je bio prenatrpan stvarima, no još se ne zna je li policija unutra pronašla išta sumnjivo. Driss Oukabir je kazao kako, iako živi u istom gradu, nije živio u tom stanu s bratom Moussom, piše The Sun.

 

Policija je dosad imenovala trojicu od petorice terorista ubijenih u Cambrilsu, a to su Said Aallaa (18), Mohamed Hychami (24) i Oukabir. 

Do sada je imenovano i pet žrtava. To su Amerikanac Jared Tucker (43), Kanađanin Ian Moore Wilson, Španjolac Francisco Lopez Rodriguez te Talijani Bruno Gulotta (35) te Luca Russo (25). Vlasti su objavile da su među žrtvama i još neimenovana 74-godišnja žena iz Portugala, 40-godišnja žena iz Španjolske te građanka Belgije.

ABC Australia je objavio da je u napadu nestao 7-godišnji Julian Cadman s britansko-australskim državljanstvom. Njegova je majka u napadu teško ozlijeđena, a on se pritom od nje odvojio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a