Obavijesti

News

Komentari 69

Ubila ga sabljom, ali ipak tvrdi: "On je bio ljubav mog života"

Ubila ga sabljom, ali ipak tvrdi: "On je bio ljubav mog života"
3

Prema optužnici, Zrinka Martišković je Tomislava Jurišića ubola sabljom u srce. Sada se brani da su popili puno alkohola i da je on prvi nasrnuo sabljom na nju...

VIDEO

Mogu reći da je Tomislav bio ljubav mog života i da mi je užasno žao što se sve dogodilo. Cijelo vrijeme pokušavam se prisjetiti cijelog događaja, ali mi ne uspijeva, branila se na Županijskom sudu u Zagrebu Zrinka Martišković (47) optužena za ubojstvo njezina partnera Tomislava Jurišića (43). 

- Dan prije kritičnog događaja provela sam s Tomislavom. Cijeli dan smo pili ispred seoske gostionice i zaspali smo tek pred jutro. Sjećam se, kada smo se probudili, da je padala kiša. Mi smo trebali stavljati kukuruzovinu na krov kuće. Imali smo velike planove oko otvaranja OPG-a, restorana i slično. Međutim, kako smo oboje u to vrijeme intenzivno i prekomjerno konzumirali alkohol i kako smo bili pijani proteklu noć nismo baš bili sposobni za rad. Ruke su nam drhtale. Kako je to bio naš običaj otišli smo u lokalnu trgovinu. Mislim da je Tomislav najprije popio konjak, a ja pelinkovac. Nakon toga nastavili smo s pivom. Trebali smo registrirati auto, ali smo dobar dio novca potrošili. Ispred trgovine uvijek dolaze ljudi, runde pića dolazile su jedna za drugom i mislim da smo oboje popili jako puno - branila se Martišković, dodavši kako su pred večer kupili još bocu votke. 

Slavko Midžor/PIXSELL

Jedno vrijeme pili su sa susjedom te je nakon nekog vremena zaspala odjevena. Tomislava nije bilo pa je zaključala vrata. Probudilo ju je lupanje i galama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam jesam li otvorila ili je on provalio. Krenuo je prema meni, počeo galamiti i odmah me napao. Unio mi se u lice, a ja sam ga povukla za kosu koju je imao svezanu u rep. On me udario, a sljedeće čega se sjećam je da ležim na podu, a on je nada mnom sa sabljom u ruci. Sjećam se da sam pokušala uhvatiti tu sablju rukom za oštricu i da sam ju uhvatila. Ne znam kako se to dogodilo no vidjela sam, u sljedećem sjećanju, kako on stoji i gleda u prazno i kako se srušio na bok - rekla je optužena. 

Kada je vidjela da je krvav, tvrdi, masirala mu je srce i davala umjetno disanje te je pozvala Hitnu pomoć

Slavko Midžor/PIXSELL

Podsjećamo, prema optužnici Zrinka Martišković je Tomislava Jurišića ubola sabljom nanijevši mu smrtonosnu ozljedu srca 22. studenoga 2013. u njihovoj drvenoj kućici u Žejinicima nedaleko od Zaprešića.

- Iako je često bio nasilan prema meni, a to je u pravilu bilo kada bi razgovarao sa svojom majkom ili bivšom suprugom, samo sam jednom nazvala policiju i to kada  je postao agresivan i htio tući moju kćer. Policija je tada vrlo brzo došla i oboje smo rekli da smo se porječkali. Ispričala sam se policajcima što sam ih zvala bez razloga iako je razloga bilo. Bojala sam se da ne izgubi skrbništvo za koje se borio sa svojom suprugom za dijete - rekla je Martišković dodavši kako su se često nakon pijanstava budili plavi u razbijenoj kući pa bi poslije pokušavali rekonstruirati što se dogodilo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor