Obavijesti

News

Komentari 27

Ubila je sestričnu: Podignuli su optužnicu protiv Ivane Čude

Ubila je sestričnu: Podignuli su optužnicu protiv Ivane Čude
1

Županijsko državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor temeljem toga da "osobite okolnosti upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo...

VIDEO

Za ubojstvo 14-godišnje Sare Čirjak karlovačko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je njezinu 28-godišnju sestričnu Ivanu Čude, za koju smatra da je teško ubojstvo počinila u stanju neubrojivosti, te sudu predlaže da joj produlji istražni zatvor i nakon rasprave odredi prisilan smještaj u psihijatrijsku ustanovu.

Ne navodeći imena žrtve ni okrivljene, DORH je objavio da je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Karlovcu podignuta optužnica protiv hrvatske državljanke (1989.) zbog teškog ubojstva, odnosno ubojstva djeteta.

Okrivljenici se stavlja na teret da je 20. lipnja 2017. oko 7 sati na području Općine Lovinac "u stanju psihotičkog poremećaja, zbog kojeg nije mogla shvatiti značenje svog djelovanja niti upravljati svojim postupcima, s ciljem da usmrti svoju rođakinju, ušla u njenu sobu, te joj, iako se ona nije mogla braniti, uporabom noža zadala ubodno-rezne rane". Djevojčica je zadobila ozljede pluća i iskrvarila.

Županijsko državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenice produlji istražni zatvor temeljem toga da "osobite okolnosti upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo", zbog "posebno teških okolnosti kaznenog djela", te da se sudu omogući nesmetano odvijanje kaznenog postupka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, predlaže da sud nakon rasprave utvrdi da je okrivljenica počinila protupravno djelo u stanju neubrojivosti te da joj odredi prisilan smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Državnog odvjetništva RH.

Zakon o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama propisuje da će "osoba s težim duševnim smetnjama koja zbog tih smetnji ozbiljno i izravno ugrožava vlastiti ili tuđi život, zdravlje ili sigurnost" biti smještena u psihijatrijsku ustanovu po postupku za prisilno zadržavanje i prisilni smještaj.

Djevojčica Sara Čirjak ubijena je u potkrovlju obiteljske kuće u mjestu Mala Mila na Velebitu. Istraga je pokazala da je zadobila dvije smrtonosne rane u grudni koš, sprijeda i odostraga i to "dok je ležala", što je "uz činjenicu da se radi o djetetu druga osobito teška okolnost", te se počinitelju za takvo djelo predviđa zatvorska kazna od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora, iznad 21 godine trajanja, rekao je Hini tijekom istrage sudac Ivan Perković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS