Obavijesti

News

Komentari 42

'Ubit ću i tebe i tvoju obitelj..., bolestan sam, nemam još puno'

Muškarca (70) šibenska policija kazneno je prijavila zbog pokušaja protupravne naplate. Dolazio je u poslovni prostor oštećenog, prijetio te mahao presudom prema kojoj mu on duguje 137.000 eura

VIDEO

Kad mi misliš vratiti dug? Bolestan sam čovjek, malo mi je ostalo i nemam što izgubiti. Ubit ću tebe i tvoju obitelj, prijetio je 70-godišnjak 33-godišnjaku.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku sumnjiči ga da je u razdoblju od 13. do 18. travnja u više navrata dolazio do poslovnih prostora navodnog dužnika. Tražio je da mu vrati iznos od 137.000 eura pozivajući se na presudu temeljem koje mu je 33-godišnjak obvezan vratiti navedeno iznos.

Željko Hladika/24sata

- Vidjet ćete vi još - govorio je 33-godišnjaku dok je bio u poslovnom prostoru sa djevojkom prijeteći pokazujući prstom na njih. Sve je to kod 33-godišnjaka izazvalo strah za njegov život i život njegove obitelji te je prijetnje prijavio policiji.

Odvjetništvo je otvorilo istragu protiv 70-godišnjaka zbog pokušaja protupravne naplate te su mu odredili mjeru zabrane približavanja te zabrane kontaktiranja sa žrtvom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 19. travnja 2018. priveden hrvatski državljanin (1948.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju iz čl. 323. st. 2. u svezi st. 1. i čl. 34. Kaznenog zakona. (20. 4. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 70-godišnjak od 13. do 18. travnja 2018. u Šibeniku; u cilju naplate potraživanja od oštećenika u iznosu od 137 000,00 eura; u više navrata dolazio u njegov poslovni prostor pitajući ga kad će mu isplatiti dug, pokazivao mu presudu temeljem koje mu je ovaj u obvezi vratiti navedeni iznos, rekao mu da je bolestan i da mu je malo ostalo pa da će ubiti njega i njegovu obitelj. Osnovano se sumnja i da je, dok je oštećenik bio u svom poslovnom prostoru sa svojom djevojkom, govorio im kako će vidjeti, mašući pritom prstom prema njima, a opisanim je postupanjem kod oštećenika izazvao strah kako za njegov život tako i za živote članova njegove obitelji. 

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage te su mu naložene mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca