Obavijesti

News

Komentari 81

Ubojica iz Orlanda bio je gay? Prije napada vježbao u streljani

Ubojica iz Orlanda bio je gay? Prije napada vježbao u streljani
3

Omar Mateen (29) prema riječima stalnih gostiju kluba Pulse, ranije je dolazio u klub te bi najčešće pio sam. Prepoznao ga je i jedan korisnik lokalne streljane

VIDEO

Masovni ubojica Omar Mateen, koji je u Orlandu u noći na nedjelju u gay klubu ubio 49 ljudi, prije pokolja bio je na streljani gdje je iskušavao novo oružje, doznaje Daily Mail. 

- Pucao je kao lud, uživao je u tome. Meta je otpala s kablova od silnih metaka koje je ispalio. Imao sam zvučnu zaštitu na ušima, no i dalje sam ga čuo koliko je bio bučan - ispričao je anonimni muškarac koji je istog dana pucao pokraj njega. U ponedjeljak je ponovno otišao na streljanu kako bi provjerio da je muškarac koji bio kraj njega zaista Mateen. Kazao je kako je u to bio prilično siguran jer je zapamtio i oružje iz kojeg je Mateen pucao - AR-15 i Glock. 

- Vidio sam njegovu sliku na vijestima i odmah mi se učinio poznatim. Još mi je rekao da ima novo oružje koje želi isprobati - ispričao je muškarac. 

Streljana St. Lucie, nedaleko od Port St. Lucie gdje živi Madeenova obitelj, u ponedjeljak je bila zatvorena iako je inače otvorena sedam dana u tjednu. Odjel za dozvole za Daily Mail je otkrio kako je u Mateenovu stanu pronađena dozvola za oružje koja je istekla još u rujnu 2015. no vlasnik trgovine u kojoj je kupio oružje samo tjedan dana prije napada kazao je kako je došao s ispravnim papirima. 

'I ranije je dolazio u gay klub'

Najmanje četvero stalnih gostiju gay noćnog kluba Pulse, u kojemu je Mateen pobio 49 ljudi, potvrdilo je da su ga tamo i ranije viđali, piše Orlando Sentinel. 

- Uglavnom bi sjedio sam u nekom kutu kluba, ali kad bi popio postajao bi sve glasniji  - rekao je jedan od gostiju. 

Stan mu je bio u neredu

Mediji su ušli u stan gdje je Mateen živio sa ženom koja je navodno majka njegova 3-godišnjeg sina Noora Zahija Salmana. Zidovi stana prepuni su fotografija dječaka, a same sobe pune su dječakovih igračaka. U dnevnoj sobi ispred televizora leži ritualni mač u etuiju, a u kutu je oprema za vježbanje. Poznato je da je Mateen vježbao i uzimao steroide. U stanu je vladao popriličan nered.

Na kuhinjskom kalendaru s fotografijom Mini i Mickeyja 7. lipnja označen je kao 'dan D' te je istaknuto vrijeme 10.30 sati. Nije poznato na što se označeni datum odnosi no pravi 'dan D' bio je 6. lipnja. Kupaonica je uređena na temu 'Star Warsa'. 

'Roditelji su mu divni ljudi'

Susjed Mateenovih roditelja kazao je kako su bili 'najdivniji ljudi na svijetu'. 

- Jako su Amerikanizirani i vrlo dobri susjedi. Nikada u šest godina, koliko smo tu, nismo s njima imali nesuglasica. Susjećam s njima, no ako su na bilo koji način uključeni u ovo neka trunu u paklu. Sina im nisam poznavao iako sam ga prepoznao na televiziji. Ovdje je rijetko dolazio - rekao je Tony Schneider. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske