Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubojica iz Senja se žalio na iskaz vještaka: 'Nerealan je'

U nastavku suđenja Ivanu Tomljanoviću (57) svjedočio je glavni vještak za balistiku centra Ivan Vučetić. Na njegov iskaz optuženi je iznio primjedbe, smatrajući iskaz nerealnim i izvještečenim...

Rijeka: Pravosudna policija dovodi Ivana Tomljanovića na Županijski sud
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
7 komentara

Na Županijskom sudu u Rijeci se u ponedjeljak nastavilo suđenje Senjaninu Ivanu Tomljanoviću (57).

Tomljanoviću se sudi za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva u senjskom diskoklubu Konoba 16. rujna 2017. godine.  Tog kobnog dana ubijen je 38-godišnji Tomislav Lopac, redar u klubu, a teško su ranjena dvojica gostiju lokala, Tin Rončević (28) i Josip Mesić (29) iz Senja. U ponedjeljak je na sudu svjedočio glavni vještak za balistiku centra Ivan Vučetić.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Između ostalog, govorio je o udaljenosti s koje je utvrđeno da je Tomljanović tog jutra pucao u žrtve, a radi se od udaljenosti od 120 do 130, tj. 60 - 80 i 40 - 60 cm. Na njegov iskaz je optuženi, kojeg su zanimali odgovori na tehnička pitanja poput procjene kinetičke energije nakon ispaljivanja metaka, iznio primjedbe. Smatrao je da je cijeli iskaz vještaka izvještačen, nerealan i nevjerodostojan.

SENJSKI UBOJICA SE KAJE 'Lupio me nogom u stražnjicu, osjetio sam bijes i uzeo pištolj'

- Kao najveći primjer istaknuo bih onaj prostrela sive majice Mesića gdje vještak govori da je udaljenost s koje je pucano od 1,20 - 1,30 m, što je potpuno nerealno budući da je i sam Mesić izjavio da sam u njega pucao sa udaljenosti od oko 7 metara. Vještak je jako lijepo i uvjerljivo objasnio način na koji se ta udaljenost ispituje (pomicanjem bijelog platna), no to u ovom slučaju stvarno nije vidljivo. Ispada da su ova vještačenja lažirana i nerealna i to je sramota za centar Ivan Vučetić. Ne slažem se ni sa jednom od utvrđenih udaljenosti pucanja - kazao je Tomljanović.

Rijeka: Pravosudna policija dovodi Ivana Tomljanovića na Županijski sud | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Njegov branitelj na kraju današnjeg ročišta u spis je priložio dokaz o uplati optuženog na račun pokojnikove supruge, a radi se o 14.529 kn za troškove pogreba, no punomoćnik oštećenika je po nalogu supruge pokojnog Lopca taj novac vratio. 

KRVAVI POHOD U SENJU 'Bio je pomalo nasrtljiv prema djevojkama pa je naručio piće'

Podsjetimo, Tomljanovića optužuju da je nesretni trojac ustrijelio iz bezobzirne osvete, jer je držao da su trojica odgovorna za to što je prije toga potjeran iz diskokluba nakon što je ismijan, a Mesić ga je, po tvrdnjama tužiteljstva, i udario nogom u stražnjicu kada se Tomljanović "gurao" u njihovo društvo, smješteno u separeu. Jezivi zločin dogodio se kada se Tomljanović u zoru vratio u diskoklub s dva komada vatrenog oružja, pištoljem i revolverom.

Suđenje se nastavlja krajem kolovoza.

Možda vas zanima i ovo:
Message