News

Komentari 246

Zavadavu je određen istražni zatvor, on poslan na psihijatriju

Zavadavu je određen istražni zatvor, on poslan na psihijatriju

Iza podne je zakazano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Filip Zavladav može biti upućen u bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu...

Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavladava potvrdio je da je mladiću osumnjičenom za trostruko ubojstvo određen jednomjesečni istražni zatvor. 

- Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio, u stjecaju, tri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. stavak 1. točka 4. i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona u svezi s člankom 51. KZ-a, priopćilo je Županijskog državno odvjetništvo.

Podsjećamo, osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Varošu Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju iznijeti obranu na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, proglašen je raspravno nesposobnim i vjerojatno će se poslati na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bio je potpuno rastrojen, nije bio u stanju odgovarati na pitanja.

Ročište za ispitivanje bilo je zakazano za 10 sati, kada je tužitelj Žarko Štrbac vidio kakva je situacija pozvao je stalnu sudsku vještakinju psihijatricu Dolores Britvić. Nakon razgovora s mladićem procijenila je kako nije raspravno sposoban, što u pravnom smislu znači da nije u stanju racionalno shvatiti situaciju i komunicirati s okolinom.

U 14 sati je zakazano ročište na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Filip Zavladav može biti upućen u bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Još detalja krvavog pohoda trostrukog ubojice možete pročitati OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci