Obavijesti

News

Komentari 68

Ubojica Šišaković se žali da ga bole leđa pa ne može na sud

Ubojica Šišaković se žali da ga bole leđa pa ne može na sud
2

OBRAČUN U LEPOGLAVI: Ubojica profesorice Dario Šišaković je Robertu Mataniću, atentatoru na Pukanića, utegom razbio glavu dok je Srđan Mlađan vježbao kraj njih

VIDEO

Ubojica Dario Šišaković (28) na optuženičkoj klupi naći će se više od tri godine nakon što je u lepoglavskom zatvoru s više udaraca utegom u glavu pokušao ubiti Roberta Matanića (40).

Optužnica protiv Šišakovića podignuta je još u rujnu 2015. no suđenje do sada nije započelo jer je Matanić prvo bio u komi, a potom je dugo vegetirao. U napadu mu je uništen centar za govor.

Komunicira rukama

Kako ne može govoriti, komunicira rukama. Iako nakon napada nitko nije u to vjerovao počeo je i hodati. Nalazi se u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu i neće se pojaviti na suđenju Šišakoviću. Godine su trebale, prvo da ga se riješi poslovne sposobnosti i da Matanićeva majka postane njegov skrbnik. Nakon što je to riješeno mogla je imenovati opunomoćenika i suđenje konačno može započeti. No, na Županijskom sudu u Varaždinu već dva puta je otkazano pripremno ročište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ubojice vježbali u teretani

Prvo je Šišaković tražio izuzeće sudaca, a nakon što su ga odbili, ročište zakazano za sutra, otkazano je dok vještak ne utvrdi je li optuženi spreman za raspravu. Navodno ima problema s kralježnicom.

Šišaković, koji je u zatvoru završio zbog ubojstva zagrebačke profesorice, i Robert Matanić, sudionik u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića koji je zbog toga osuđen na 35 godina robije, prije sukoba bili su u dobrim odnosima, čak su zajedno vježbali. Tako je bilo i 19. ožujka 2015.

U teretani, koja se nalazi u prostoru za šetnju, Šišaković i Matanić bili su s još dvojicom zatvorenika. Igorom Matanovićem (43), koji je ubio oca i maćehu, te trostrukim ubojicom Srđanom Mlađanom (37). Sastav grupe koja vježbe određuje se tako da su u njoj zatvorenici koji međusobno nisu ni u kakvom sukobu. Nakon razgibavanja Matanić je objašnjavao Šišakoviću način udaranja u vreću.

Matanović je sjedio i gledao kako vježbaju, a Mlađan je dotle trčao dvorištem. Nakon nekog vremena počeli su vježbati s utezima. Matanić je legao na klupu za bench i kad se podigao u sjedeći položaj Šišaković ga je udario utegom u glavu.

Nakon napada se predao

- Čuo sam povik stražara koji je stajao nedaleko od ograde. Okrenuo sam se i vidio da Matanić leži na zemlji. Šišaković je stajao iznad njega i jednom ili dva puta ga je udario ručnim utegom po glavi. Potom je bacio uteg na zlo, izašao na asfalt, kleknuo i stavio ruke na zatiljak čekajući dolazak stražara. Potom su dotrčali pravosudni policajci. Radio-vezom pozvali su pomoć, a meni i Mlađanu rekli da se odmaknemo te su Šišakovića vezali lisičinama - rekao je Matanović.

Osim njega još trojica vidjeli su Šišakovića kako utegom udara Matanića u glavu. U napadu je zadobio prijelom kostiju lubanje te natučenje i otok mozga te je završio u komi. Život mu je spašen hitnom operacijom.

Tijekom istrage Šišaković, koji je 2011. s 31 ubodom nožem ubio profesoricu sociologije i kroatistike Dijanu Ćulibrk (37), o napadu nije rekao niti riječi. Branio se šutnjom. No, možda tijekom suđenja otkrije zašto je s leđa pokušao ubiti Matanića.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag