News

Komentari 130

Učenice su prijavile profesora, mjesecima ih pohotno gledao

Učenice su prijavile profesora, mjesecima ih pohotno gledao

Četiri učenice jedne srednje škole u Koprivničko-križevačkoj županiji prijavile su profesora za spolno zlostavljanje. Naglasile su da ih nije fizički dirao, već ih je duže vrijeme pohotno gledao...

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru odlučilo se na službeno podizanje optužnice protiv profesora 29. studenoga prošle godine, nakon ispitivanja i razgovora s učenicama koje su ga odlučile prijaviti, prenosi Večernji list

Kad su ga prijavljivale, učenice su naglasile da ih profesor nije fizički dirao, već im je upućivao pohotne poglede te duže vrijeme promatrao njihove intimne dijelove tijela. 

Sve to, rekla su, trajalo je nekoliko mjeseci. Zbog toga su osjećale nelagodu i sram. 

Nakon što su se školom proširile glasine o profesoru, razrednica je učenica pozvala na razgovor, nakon čega je profesor kazneno prijavljen. 

U optužnici stoji da se muškarca tereti za četiri kaznena djela protiv spolne slobode, tj. spolnog uznemiravanja koje je kažnjivo po članku 156. stavku 1. Kaznenog zakona.

Inače, spolno uznemiravanje se definira kao svako verbalno, neverbalno ili fizičko neželjeno ponašanje spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobi, uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

- Obavještavam vas kako je ovo državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv okrivljenog zbog četiri kaznena djela protiv spolne slobode – spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavka 1. Kaznenog zakona, koja djela je počinio na način da je od mjeseca listopada 2018. do 22. veljače 2019. u K., u više navrata djecu koja su se prema njemu nalazila u odnosu zavisnosti i koja su bila posebno ranjiva zbog dobi neverbalno spolno uznemiravao, a što je kod djece izazivalo neugodu i sram, stoji u odgovoru Općinskog državnog odvjetništva na upit portala Bjelovar.live. 
 

Najčitaniji članci