Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
40 komentara

'Učinimo naš planet opet velikim': Macron srušio Twitter

Francuski predsjednik je u petak oko 23.30 sati objavio poruku reagirajući na odluku Donalda Trumpa koji je netom bio objavio informaciju o istupanju SAD-a iz sporazuma o klimi

U.S. President Donald Trump talks with French President Emmanuel Macron as they attend the G7 Summit in Taormina, Sicily
Foto: POOL

U Francuskoj se na društvenim mrežama u petak najviše prenosila poruka Emmanuela Macrona "Učinimo naš planet opet velikim" koja je na Twitteru objavljena u ponoć, prenesena više od 140.000 puta i 'lajkana' 227.000 puta u petak poslijepodne, objavila je ta društvena mreža.

Francuski predsjednik je u petak oko 23.30 sati objavio poruku na francuskom a zatim i na engleskom, reagirajući na odluku Donalda Trumpa koji je netom bio objavio informaciju o istupanju Sjedinjenih Država iz Pariškog sporazuma o klimi.

To je prvi put da neki francuski predsjednik daje izjavu na engleskom iz Elizejske palače.

Dosadašnji rekord u prenošenju poruka na Twitteru u Francuskoj držao je jedan televizijski voditelj.

Poruka, preinačeni slogan Donalda Trumpa "Učinimo Ameriku opet velikom", ispisana velikim slovima na modro-zelenoj podlozi, prenošena je u čitavom svijetu: više od 20 posto 'retvitanja' dolazi iz SAD-a, gotovo 10 posto iz Francuske, 5 posto iz Velike Britanije i 3 posto iz Meksika, navodi platforma Visibrain.

Macronov poziv koji je na društvenim mrežama objavljen na njegovim osobnim računima, dobio je 114.000 'lajkova' na Facebooku.

Hashtag #Makeourplanetgreatagain imao je pak u petak gotovo 35.000 'tvitova', navodi Visibrain.

Rekord u prenošenju poruka nekog političara na Twitteru i dalje drži američki predsjednik Barack Obama čija je poruka "Još četiri godine" prenesena više od 900.000 puta prije reizbora u 2012.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message