Obavijesti

News

Komentari 93

Bijesni učitelji vikali ministru Jovanoviću: To je sramota!

Bijesni učitelji vikali  ministru Jovanoviću: To je sramota!
13

Prema projekciji Sindikata hrvatskih učitelja, četiri tisuće učitelja predmetne nastave i odgojnih predmeta neće moći ispuniti normu, zbog čega će imati manje plaće

VIDEO

Stotinjak članova Sindikata hrvatskih učitelja okupilo se u utorak u 13 sati ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kako bi prosvjedovalo protiv nacrta Pravilnika o normama, piše Dnevnik.hr.

Prosvjednici su izvikivali: 'Ministre javi se!'

Ministar Željko Jovanović je sišao među prosvjednike i podijelio im obrasce za javnu raspravu. Oni su te obrasce podrapali, izvikujući mu da je to sramota. 

-To je sramota! Da ste nam dopustili da reagiramo na vrijeme, ovakvih sramotnih pravilnika ne bi bilo! - rekla je jedna ljutita prosvjednica.

Prema projekciji Sindikata hrvatskih učitelja, četiri tisuće učitelja predmetne nastave i odgojnih predmeta neće moći ispuniti normu, zbog čega će plaće biti manje od 500 do 1500 kuna. Čelnica sindikata Sanja Šprem pravilnik je nazvala udarom na odgojnu ulogu škole jer se u učiteljsku normu više neće ubrajati satovi razredne zajednice niti ikakav dodatni rad s učenicima izvan redovite nastave.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je kako je za danas najavljeni prosvjed učitelja nepotreban jer je javna rasprava o pravilniku koji će urediti njihove radne obaveze u tijeku i u njoj mogu sudjelovati svi sa svojim prijedlozima ili primjedbama.

- Pravilnik o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj i srednjoj školi je u javnoj raspravi, a zadatak mu je ispraviti sve nepravilnosti koje su se uočile u proteklom periodu tako da svi poslovi učitelja i stručnih suradnika u školama budu jasno evidentirani i jednoznačno specificirani - izjavio je Jovanović uoči sjednice Vlade.

 Istaknuo je i da se njime ništa ne mijenja te da će učenici imati jednako kvalitetnu nastavu, kako redovitu, tako i dopunsku, dodatnu i izbornu, kao i sve izvannastavne aktivnosti koje su bile do sada u školama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je