Obavijesti

News

Komentari 63

'Učiteljica je vrijeđala učenike i udarala ih bilježnicom po glavi'

'Učiteljica je vrijeđala učenike i udarala ih bilježnicom po glavi'
1

Optužena 60-godišnja učiteljice razredne nastave Osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu je suspendirana, odnosno nije više zaposlenica te škole. Tereti ju se za povredu prava učenika

VIDEO

Nakon što je prije nekoliko mjeseci podignuta optužnica protiv vjeroučiteljice koju se sumnjiči da je maltretirala pet učenika, pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je i drugu optužnicu, i to protiv 60-godišnje učiteljice razredne nastave Osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu.

Nju se pak tereti za povredu prava većine svojih učenika, koji su tada išli u drugi i kasnije treći razred. Tužiteljstvo joj na teret stavlja 22 kaznena djela i to od rujna 2016. do 13. prosinca 2017. godine kada je učenicima nanosila fizičku i emocionalnu bol, utjerujući im strah, i verbalno i fizičkim postupcima.

Podsjetimo, sve je izašlo u javnost kada su se roditelji djece te škole obratili medijima. Roditelji su tada rekli da su na sastanku još koncem 2017. godine od ravnateljice zatražili da se učiteljica udalji od njihove djece jer smatraju da djeca trpe psihičko i fizičko nasilje.

Navodno ih je učiteljica ismijavala, omalovažavala, ponavljala da su 'loša', da su glupa i da ništa ne znaju. Neki roditelji su tada kazali da je u jednom navratu čak bilježnicom udarila učenicu po glavi te djecu nije puštala na zahod. Optužena učiteljica je suspendirana, odnosno nije više zaposlenica te škole. O slučaju smo upitali odvjetnika optužene.

- Trenutno kao branitelj još uvijek nisam zaprimio optužnicu. Ona je podignuta i u fazi je prethodnog ispitivanja kod predsjednika optužnog vijeća nakon čega se dostavlja obrani na odgovor. O sadržaju spisa ne bih se očitovao radi zaštite probitaka obrane, međutim mogu reći da u se smislu procesnopravnih stvari ovaj postupak već sada može smatrati nepravičnim. Naime, cijeli prethodni postupak, odnosno istraživanje vođeno je od strane savjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli koja sjedi u istoj prostoriji i kolegica je sa drugom savjetnicom koja je ujedno i majka, odnosno zakonski zastupnik jednog od djeteta iz razreda u kojem je moja branjenica bila učiteljica. U tom smislu je traženo i izuzeće savjetnice koja vodi predmet i koja je uostalom i pisala optužnicu. Međutim to je odbijeno - rekao nam je odvjetnik Matija Miloš.

Također kaže da je učiteljica šikanirana od strane škole.

- Osnovna škola u siječnju 2018. donijela odluku o udaljavanju učiteljice sa radnog mjesta, a za koju je odluku bezuvjetno potrebno da je kazneni postupak započeo. Međutim, za ovo kazneno djelo kazneni postupak započinje tek potvrđivanjem optužnice što se još uvijek nije dogodilo, pa znači da je i moja branjenica protivno zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi udaljena sa radnog mjesta - tvrdi njezin odvjetnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..