Obavijesti

News

Komentari 0

Učiteljica zaplesala s učenicima na četničke pjesme, stihovi slave pokolj u Prijedoru

Učiteljica zaplesala s učenicima na četničke pjesme, stihovi slave pokolj u Prijedoru

Kada su počeli stihovi u kojima se nabrajaju gradovi gdje su počinjeni ratni zločini, učiteljica je također počela plesati. Djeca su se tako veselila uz stihove u kojima se slavi zločin nad tisućama Prijedorčana

Na društvenim mrežama pojavila se videosnimka na kojoj učenici četvrtih razreda Osnovne škole Vasa Stajić iz Novog Sada plešu i vesele se na pjesmu koja slavi ratne zločine u BiH.

Na završnoj priredbi djeci je puštana pjesma Baje Malog Knindže 'Ne volim te, Alija, zato što si Balija' u kojoj se raspiruje nacionalna mržnja prema Bošnjacima. Snimku je prenio Telegraf.rs.

- Pokrenut je disciplinski postupak i, dok se on ne završi, više se nećemo oglašavati o ovom slučaju - rekla je ravnateljica škole Zorica Đurić za Telegraf.

Nije htjela precizirati protiv koga je postupak točno pokrenut, ali se pretpostavlja da je protiv učiteljica koje su organizirale završnu priredbu.

Inače, ravnateljica je prvo rekla da se sve dogodilo slučajno, ali na snimci se vidi kako se učenicima, koji vjerojatno nisu ni svjesni o čemu pjeva pjesma, dok počinju plesati na pjesmu 'Oj, Alija, odnijela te voda', pridružila i učiteljica koja ih je još i i pozvala da plešu u "vlakić".

Zajedno s učenicima zaplesala je uz stihove u kojima se nabrajaju gradovi gdje su počinjeni ratni zločini.

Djeca su se tako veselila uz stihove u kojima se slavi zločin nad tisućama Prijedorčana koji su ubijeni, nestali ili završili u logorima, podsjeća na "pobjedu" u Kozarcu, koji je sravnjen sa zemljom, i veliča sudbina Višegrada, u kom su Bošnjaci spaljivani na živim lomačama.

Pokolj u Prijedoru drugi je najveći masakr u ratu u Bosni, nakon genocida u Srebrenici.